Η Ιστορία δείχνει ότι στο Αίπος μπορούν να επιβιώσουν και να ζήσουν με άνεση εφόσον γίνουν σωστές υποδομές…

Με μεγάλη χαρά βλέπω και ακούω εδώ και πολλές μέρες για την διαδρομή του Αίπους…. Άγιος Γεώργιος… Φλώρι… Δρίμακος…… Ρημόκαστρο…. από την περιπατητική ομάδα του Γιώργου Χαλάτση και φυσικά όλους όσους φυσιολάτρες τελικά πάρα πολλοί ανέβηκαν χθες Κυριακή και έκοψαν την βασιλόπιτα τους και φυσικά η αναφορά για το 15 ή το 17 ή το 18 χιλιόμετρο για την προσεχή δημιουργία του κλειστού κέντρου κράτησης παράνομων αλλοδαπών κοινώς λαθρομεταναστών.

Από τις φωτογραφίες που προβλήθηκαν στα ΜΜΕ και στο διαδίκτυο κατάλαβα ότι όσοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση τό χάρηκαν και ανάπνευσαν καθαρό βουνίσιο οξυγόνο εκτός των ιστορικών γεγονότων που διδάχτηκαν από τις διακεκριμένες ιστορικούς επιστήμονες! Γιατί αναφέρω όλα αυτά, για να καταδείξω ότι δεν υπάρχουν δύσκολες συνθήκες διαβίωσης πάνω στο Αίπος γιατί από αρχαιοτάτων χρόνων υπήρχε μεγάλη δραστηριότητα! Θυμάμαι όλες τις περιοχές γιατί μέχρι το 1997 που πήγαινα κυνήγι για πέρδικες αλώνιζα την συγκεκριμένη περιοχή μαζί με τον πεθερό μου Νικόλαο Πίττα και πολλές φορές ερχόταν μαζί μας και ο θείος Γεώργιος Καμίτσης από τούς ιδρυτές και πρώτος πρόεδρος του ΦΟΒ και τρεις φορές ακόμη η τελευταία φορά ήταν μέχρι το καλοκαίρι του 1967 που τους αντικατέστησε η Χούντα και τοποθέτησε δοτούς προέδρους και συμβούλια.

Πάντοτε παρέμενε στο Φλώρι στον Άγιο Γεώργιο επειδή τα χρόνια εκείνα ήταν και ο Αρχιεπίτροπος του Καθεδρικού ναού του Αγίου Γεωργίου Βροντάδου και το μεσημέρι συγκεντρωνόμαστε και κάναμε κολατσιό. Η φωτογραφία είναι από την περίοδο που ήταν πρόεδρος του ΦΟΒ το 1966 σε δενδροφύτευση από τους συμβούλους και κατοίκους του Αγίου Γεωργίου Βροντάδου τότε μάλιστα που ξεκίνησε και η πρώτη Ομηρική κίνηση για την Δασκαλόπετρα από το 1966 και έχουμε την σημερινή εξέλιξη της Ομηρικής Ακαδημίας και των Ομηρικών εκδηλώσεων κάθε καλοκαίρι. Να σταματήσουν επιτέλους οι αντιδραστικές εκδηλώσεις για τα καιρικά φαινόμενα της περιοχής και ότι δεν είναι δυνατόν να επιβιώσουν άνθρωποι πάνω στο Αίπος γιατί οι λαθρομετανάστες ζουν σε μεγαλύτερα υψόμετρα και σε δύσκολες συνθήκες διαβίωσης πάνω στα κατσάβραχα της πατρίδας τους. Αφήστε να γίνουν σωστές υποδομές και εγκαταστάσεις να ξυπνήσουν τα βουνά και τα λαγκάδια και να δούμε έντονη ζωή και δραστηριότητα πάνω στα κατσάβραχα της περιοχής που δεν πατά κανείς εκτός ορισμένων εξαιρέσεων με τις διαδρομές του Γιώργου Χαλάτση! Ευτυχώς ένας μη Χιώτης που έγινε ο καλύτερος από όλους τους Χιώτες του νησιού μας που μόνο κατ όνομα είναι Χιώτες και δεν γνωρίζουν ούτε το χωριό τους. Εύχομαι απ’όλους τους αιρετούς άρχοντες να βρεθεί η χρυσή τομή και να δούμε το ΠΡΟΚΕΚΑ που θα αποτελέσει αποτρεπτικό παράγοντα της εισροής και εισβολής λαθρομεταναστών!

Χίος, 3 Φεβρουαρίου 2020

Λευτέρης Πυκνής

Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.