Η Κινηματογραφική Λέσχη Χίου προβάλλει σήμερα Παρασκευή 21/01/22, στις 20.30 στο Ομήρειο την ταινία «Ιστορίες της τύχης και της φαντασίας»

 

Ένα ερωτικό τρίγωνο, μια ιστορία αποπλάνησης με σκοπό την εκδίκηση και η συνάντηση δύο παλιών συμμαθητριών οι οποίες συνάπτουν μια ιδιαίτερη σχέση, συνθέτουν μια σπονδυλωτή ταινία αποτελούμενη από τρεις ιστορίες τύχης και φαντασίας που καθορίζουν τις ζωές των ανθρώπων.

Ο Ριουσούκε Χαμαγκούτσι (Happy hour 2015, Drive my car 2021 κ.α.) αν και μόλις από το 2015 στα διεθνή φεστιβάλ, εκφράζεται με προσωπικό στυλ και ήδη τον ακολουθεί μια αρκετά τιμητική φήμη στους κύκλους του Σινεμά. Η κινηματογράφηση του λιτή και δυναμική σαν ποιητική φόρμα Χαϊκού, που όμως καταφέρνει και ισορροπεί με το δυτικού τύπου σινεμά. Η ταινία που σας παρουσιάζουμε, είναι ένα σαγηνευτικό φιλμ γεμάτο συμπτώσεις και παιχνίδια του μυαλού. Μιλά για τους ανθρώπους δημιουργώντας ένα μελαγχολικό ανθολόγιο (λανθασμένων) επιλογών που καθορίζουν την μοίρα των πρωταγωνιστών , αρκετές φορές φτάνοντας σε κάποια εξιλέωση.

Δραματική / Ιαπωνία / 2021 / 121’

Σκηνοθεσία: Ριουσούκε Χαμαγκούτσι

Παίζουν: Κιγιοχίκο Σιμπουκάουα, Κατσούκι Μόρι, Κοτόνε Φουρουκάου

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ: ΑΡΓΥΡΗ ΑΡΚΤΟΣ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ 2021

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.