“Η κυβέρνηση έχει σχέδιο για το μεταναστευτικό” δήλωσε κατά την επίσκεψή του στη Χίο ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής επισκέφτηκε τη Χίο και τη ΒΙΑΛ σήμερα το πρωί προερχόμενος από την Κω, στα πλαίσια των επισκέψεών του στα νησιά όπου λειτουργούν Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης. Στη συνέχεια θα επισκεφθεί τη Μόρια στη Λέσβο.

Να αναφέρουμε στο σημείο αυτό ότι ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής κρίθηκε ως ο κατάλληλος να αναλάβει να φέρει εις πέρας το συντονισμό των υπηρεσιών για τη μετακίνηση αιτούντων άσυλο από τα νησιά. Για το λόγο αυτό, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, ο κ. Στεφανής τοποθετήθηκε στη θέση του ειδικού συντονιστή.

Στη ΒΙΑΛ σήμερα το πρωί υποδέχτηκαν τον Υφυπουργό, κ. Στεφανή  με καθιστική διαμαρτυρία πάνω από 100 μετανάστες.

Οι αλλοδαποί ζητούν άμεση αποσυμφόρηση του ΚΥΤ, μεταφορά τους στην ενδοχώρα, καθώς και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη ΒΙΑΛ, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής  δήλωσε τα εξής:

«Έχουμε σκοπό να βρούμε τις βέλτιστες λύσεις με στόχο να υλοποιηθεί το σχέδιο το οποίο έχει εκπονήσει το αρμόδιο Υπουργείο. Η κυβέρνηση έχει σχέδιο για το μεταναστευτικό. Θα ήθελα να σταθώ όμως στο εξής. Αυτό που συναντώ σε κάθε ΚΥΤ που επισκέπτομαι και αξίζει να ειπωθεί είναι η άριστη συνεργασία μεταξύ των φορέων. Η πατρίδα μας θα πάει μπροστά, όταν υπάρχει συνοχή. Η συνοχή είναι δύναμη. Όλες οι υπηρεσίες μαζί συνεργάζονται για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα για την πατρίδα μας. Η πατρίδα μας πρέπει να προοδεύσει. Πιστεύω πολύ σύντομα θα δείτε τα αποτελέσματα τη προσπάθειας αυτής που γίνεται. Προτιμώ πρώτα να πράττουμε και μετά να το ανακοινώνουμε. Υπάρχει ένα πλάνο, το οποίο το τηρούμε αυστηρά».

Μαζί με τον υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή επισκέφθηκαν τη ΒΙΑΛ, ο  Γενικός Γραμματέας Μετανάστευσης κ. Μάνος Λογοθέτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Παντελής Μπουγδάνος, ο Στρατιωτικός Διοικητής, Σταύρος Παπασταθόπουλος, η Λιμενάρχης, Ειρήνη Αργύργη και ο Αστυνομικός Διευθυντής, Δημήτριος Αυγερινός.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.