Η μεγάλη ιστορία του σιντριβανιού στην πλατεία της Χίου..

 

Βρίσκομαι και κατοικώ στην πόλη της Χίου από το 1959 δηλαδή 62 χρόνια….όταν κατέβηκα από το χωριό μου την Καλλιμασιά 12 χρονών για να φοιτήσω στην Εμπορική Σχολή Χίου.
Όλες αυτές τις δεκαετίες κατά καιρούς έχω δει να φτιάχνονται και να γκρεμίζονται ούτε και που θυμάμαι πόσα σιντριβάνια και πόσες αναπλάσεις της πλατείας Βουνακίου ή Νικολάου Πλαστήρα όπως συνήθως λέγεται!
Έχουν περάσει δήμαρχοι και δήμαρχοι από αυτή την πλατεία με συγκεντρώσεις και εξαγγελίες προγραμμάτων και έργων αλλά αυτό πού μετράει και μπαίνει ετικέτα και σφραγίδα και γράφεται στις σελίδες της ιστορίας του Δήμου είναι η υλοποίηση των έργων που αφήνει έκαστος εξ αυτών!!!
Σήμερα μετά από δημοσιεύσεις μου τουλάχιστον τα τρία τελευταία χρόνια με διάφορες φανταστικές και κατασκευασμένες φωτογραφίες και εικόνες που το φτωχό μυαλουδάκι και η κούτρα μου κατέβαζε καθώς και τα ερεθίσματα της κάθε στιγμής μου ξυπνούσαν ιδέες και έγραφα κείμενα που είναι δημοσιευμένα… είδα επιτέλους να έχει καταφθάσει ειδικό συνεργείο με όλα τα εξαρτήματα και υλικά που χρειάζεται η αναστύλωση και νέα κατασκευή φαντασμαγορικού σιντριβανιού ακριβές αντίγραφο της πλατείας ΟΜΟΝΟΙΑΣ Αθηνών!
Για να δούμε τι θα δούμε στο τέλος της εβδομάδας….χρώματα κι αρώματα ή οι κόκκινες οι πράσινες οι θαλασσιές οι χάντρες ,στα χέρια χθες εφέρανε δέκα λεβέντες άντρες …που λέει και το τραγούδι της εποχής μου της δεκαετίας 1960 ,με πίδακες και αλλαγή χρωμάτων χορεύοντας στο ρυθμό του τσα τσα της ρούμπας του τουίστ και του ροκ ε ντρόλ ή της μποσανόβα!
Αισιοδοξία χρειαζόμαστε αυτές τις τραγικές μέρες του καύσωνα και του πύρινου εφιάλτη που ζει η χώρα μας και ίσως το νέο σιντριβάνι της πλατείας της Χίου με τους πολύχρωμους σχηματισμούς μας δώσει μια ανάσα δροσιάς, θεάματος και παράλληλα να δούμε με άλλο μάτι την δημοτική αρχή πού τελευταία δείχνει ότι όταν θέλει μπορεί να υλοποιήσει έργα!
Πιστεύω να δούμε έργα ουσιαστικά για τους Χιώτες πολίτες…αλλά και για τους επισκέπτες μας!
Εδώ είμαστε και βλέπουμε ,προβάλλουμε και σχολιάζουμε και τα καλά κι ωραία, αλλά καυτηριάζουμε και τα στραβά και ανάποδα! Απ όλα έχει ο μπαξές!
Εύχομαι πολλά έργα με αισιοδοξία και καλά μυαλά για όλους μας!
Καλό βράδυ με Υγεία και Χαρά!
Χίος 9 Αυγούστου 2021
Λευτέρης Πυκνής Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.