Η μεγάλη πεζοπορική διαδρομή των 92 Χλμ. εγκρίνεται από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

 

Η μεγάλη πεζοπορική διαδρομή των 92 Χλμ. που ξεκινά από το Λιθί και τελειώνει στα Αγιάσματα έχει φθάσει στο τελικό στάδιο και στο άμεσο μέλλον εγκρίνεται από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου ώστε να μπορέσει να υλοποιηθεί.

 

Αυτό δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης  Χίου κος Παντελής Μπουγδάνος τονίζοντας ότι η πιστοποιημένη αυτή διαδρομή θα δώσει ζωή σε χωριά και περιοχές που μέχρι τώρα δεν είχαν.

Τα οφέλη θα είναι πολλά και για την Οικονομία της Χίου, αλλά και για το περιβάλλον.

Ήταν ένα έργο, το οποίο ο ίδιος, αλλά και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου αγκάλιασε, προχώρησε (μιας και ήταν βαλτωμένο) και τελικά θα το παραδώσει ολοκληρωμένο μέσα στην επόμενη χρονιά.

Ο κος Γεώργιος Χαλάτσης, Πρόεδρος του Συλλόγου “Φίλοι των Μονοπατιών Χίου” τόνισε την αξία των πεζοπορικών διαδρομών της Χίου, λόγω της ποικιλομορφίας τους, των ιδιαίτερων και φυσικών τοπίων, αλλά και των ιστορικών, αρχιτεκτονικών και άλλων μνημείων που συναντούμε στο διάβα τους.

Στις διαδρομές αυτές, ο πεζοπόρος δεν πλήττει καθόλου, αφού περνάει μέσα από χωριά και περιοχές με εναλλαγές τοπίου, αλλά και ευκαιρίες διαμονής, διασκέδασης ή ανάμιξης με τον ντόπιο πληθυσμό, καλό φαγητό κλπ.

Παράδειγμα έφερε την πρόσφατη επίσκεψη μιας ομάδας περιπατητών μονοπατιών από την Αυστρία, οι οποίοι έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις και αφού είχαν αφήσει στην Χίο ένα αρκετά σοβαρό χρηματικό ποσό.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.