Η Μεσογειακή Διατροφή στο «μικροσκόπιο» των σπουδαστών του Πανεπιστημίου Berkeley της California στην Χίο

 

Ο Δήμος Χίου καλωσορίζει τους είκοσι σπουδαστές που παίρνουν μέρος στο πρόγραμμα «Μεσογειακή Διατροφή & Συστήματα Τροφίμων» που πραγματοποιείται 17 Ιουνίου ως 14 Ιουλίου 2022 στο νησί. Πρόκειται για μια συμπαραγωγή του Δήμου Χίου και της δράσης Study Abroad in Greece (SAiG) του μη κερδοσκοπικού οργανισμού CHORUS που σχεδιάστηκε και υλοποιείται σε συνεργασία με το University of California Berkeley και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα είναι αφιερωμένο στη Μεσογειακή Διατροφή και τα συστήματα τροφίμων που έχουν αναπτυχθεί γύρω από αυτή και περιλαμβάνει την ανάδειξη των ευεργετικών ιδιοτήτων της Μεσογειακής Διατροφής και ειδικότερα των προϊόντων που παράγονται στη Χίο. Σπουδαστές από το Τμήμα Διατροφικών Σπουδών & Τοξικολογίας του διεθνώς αναγνωρισμένου Πανεπιστημίου Berkeley κατά τη διαμονή τους στο νησί πρόκειται να επισκεφθούν επαγγελματίες, επιχειρήσεις, εστιατόρια και φορείς του τόπου και να γνωρίσουν από κοντά τα προϊόντα που παράγονται και τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται.

Ο Δήμος Χίου, συμπαραγωγός του εγχειρήματος, συμβάλει μέσω αυτού στον εμπλουτισμό του τουριστικού προφίλ του νησιού μέσα από την προβολή του ως προορισμού ειδικού ενδιαφέροντος σε ένα διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον και δημιουργεί τις προϋποθέσεις ώστε επισκέπτες από τα Πανεπιστήμια του εξωτερικού να έρθουν σε επαφή με τα πολύτιμα και μοναδικής ποιότητας προϊόντα που παράγονται στο νησί. Ακόμα, η εξωστρέφεια του Δήμου ανοίγει διαύλους επικοινωνίας και ευκαιριών για τη σύναψη εμπορικών σχέσεων με διεθνείς φορείς και επαγγελματίες της τεχνολογίας των τροφίμων και των φαρμάκων με ντόπιους επαγγελματίες και παραγωγούς.

Την πραγματοποίηση των μαθημάτων και την ευθύνη για το ακαδημαϊκό πρόγραμμα έχουν αναλάβει η Dr Kristen Rasmussen από το UC Berkeley και ο Δρ Ιωάννης Μουρτζίνος από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.