Η Ομιλία του Προέδρου της ΔΕΕΠ Χίου στην κοπή πίτας

 

Κ. Υπουργέ Μετανάστευσης και Ασύλου

Κ. Περιφερειάρχα

Κ. Δήμαρχε

Κ. Τομεάρχα Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Κ. Πολιτευτά και Πρώτε Επιλαχόντα βουλευτή Χίου

Κ. Πρόεδρε της ΔΗΜ. Τ.Ο Χίου

Κ. Πρόεδρε της ΟΝΝΕΔ

Κ. Γραμματέα της ΔΑΠ

Κ. Πρόεδρε της ΟΝΝΕΔ Χίου

Κ. Υπεύθυνε της ΜΑΚΙ Χίου

Κ. Αντιπρόεδρε του Ζαπείου Μεγάρου

Αγαπητά μέλη της Νέας Δημοκρατίας

Φίλες και φίλοι

Σας καλωσορίζω στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΔΕΕΠ, ΔΗΜΤΟ και ΟΝΝΕΔ Χίου και σας ευχαριστώ για την τιμητική παρουσία σας.

Η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας είναι πάντα μία ευκαιρία να βρεθούμε από κοντά και να ανταλλάξουμε ευχές, ατενίζοντας το μέλλον με αισιοδοξία και προσμονή για μία καλύτερη χρονιά. Αναπόφευκτα είναι και μία ευκαιρία ανασκόπησης της προηγούμενης χρονιάς και καθώς βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο συνολικότερα της θητείας που πλησιάζει στη λήξη της.

Δεν θα σας κουράσω με το να παρουσιάσω το συνολικό έργο της Κυβέρνησης από τότε που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας η Νέα Δημοκρατία. Θα περιοριστώ μόνο σε όσα κατά την ταπεινή μου άποψη θεωρώ τα σημαντικότερα.

Η σκέψη μου γυρίζει πίσω στην πρώτη ημέρα που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας η Νέα Δημοκρατία. Τότε είχαν μείνει όλοι έκπληκτοι από την ετοιμότητα της Κυβέρνησης, η οποία μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα παρουσίασε το πρώτα νομοσχέδια και τις πρώτες μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα έβαζαν την πατρίδα μας σε τροχιά ανάπτυξης και προόδου.

Όμως η μοίρα επεφύλασσε σε αυτή την Κυβέρνηση μεγαλύτερες προκλήσεις και αντιξοότητες. Σύντομα ήρθε αντιμέτωπη με την μεταναστευτική κρίση στον Έβρο και τα νησιά του Αιγαίου, την κρίση των Ελληνοτουρκικών σχέσεων που ήταν κοντά σε ένα θερμό επεισόδιο, την πανδημία του κορονοϊού, την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τελευταία την ενεργειακή κρίση.

Σε όλες αυτές τις πρωτόγνωρες και αντίξοες συνθήκες η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στάθηκε αντάξια των περιστάσεων, Σε όλες τις κρίσιμες καμπές της ιστορίας η Νέα Δημοκρατία ήταν αυτή που κράτησε όρθια τη χώρα αρχής γενομένης το 1974 με τον αείμνηστο ηγέτη μας Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Στην παρούσα συγκυρία η Κυβέρνηση με Πρωθυπουργό των Κυριάκο Μητσοτάκη, προστάτεψε τα σύνορά μας από τη μαζική εισβολή μεταναστών σε Έβρο και θαλάσσια σύνορα.

Ήταν η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη που απέτρεψε θερμό επεισόδιο με την Τουρκία δημιουργώντας στρατηγικής σημασίας συμμαχίες με ΗΠΑ, Γαλλία, Αίγυπτο και άλλες χώρες. Με την προμήθεια των Rafale, Belhara και σύντομα των F35 διασφαλίστηκε η εθνική κυριαρχία της πατρίδας μας.

Ήταν η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με άξιο Υπουργό Εξωτερικής Πολιτικής τον Νίκο Δένδια που ύψωσε περήφανα το ανάστημα της Ελλάδας μέσα στην Τουρκία.

Ήταν η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που εν μέσω πανδημίας κορονοϊού κράτησε όρθια την ελληνική οικονομία στηρίζοντας με δισεκατομμύρια ευρώ τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους. Εν μέσω πανδημίας αύξησε τις κλίνες ΜΕΘ από 550 σε άνω των 1200 και διασφάλισε άνω των 80 εκ. ευρώ για τον εξοπλισμό του ΕΣΥ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω στο σημείο αυτό όλο το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν προασπίζοντας το πολυτιμότερο αγαθό της ανθρώπινης ζωής.

Ο τελευταίος προϋπολογισμός της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την Υγεία προέβλεπε 3,8 δις και ο τελευταίος προϋπολογισμός αυτής της Κυβέρνησης προβλέπει 5,2 δις ευρώ. Η Νέα Δημοκρατία διασφάλισε και ήδη βγαίνουν οι διαγνωστικές διαδικασίες άνω των 310 εκ. ευρώ για την αναβάθμιση των ΤΕΠ 80 νοσοκομείων και άνω των 250 εκ. ευρώ για την πλήρη ανακαίνιση 157 Κέντρων Υγείας. Στο ΕΣΥ έχουν προσληφθεί με διάφορες σχέσεις εργασίας άνω των 15.000, γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό, ενώ μετά από 12 χρόνια έγινε αύξηση στις αποδοχές των γιατρών μεσοσταθμικά 10% και δόθηκε επιπλέον επίδομα στους αναισθησιολόγους, όσους υπηρετούν στις ΜΕΘ και στους γιατρούς του ΕΚΑΒ. Οι προκηρύξεις για μόνιμες θέσεις ξεπερνούν τις 5.500. Ο ΣΥΡΙΖΑ επί 4,5 χρόνια δεν έδωσε απολύτως τίποτα πουλώντας αριστερό σοσιαλισμό.

Στην Παιδεία μετά από πολλά έτη προσλήφθησαν σε 2 χρόνια άνω των 20.000 εκπαιδευτικών.

Όσον αφορά την αντιμετώπιση της μεταναστευτική κρίσης, το 2015 το 75% των παράνομων εισόδων στην Ευρωπαϊκή Ένωση πέρασαν μέσα από την Ελλάδα. Πέρυσι πέρασαν μόλις το 5%. Στον ίδιο χρόνο απετράπησαν περί τις 250.000 παράνομες είσοδοι στα χερσαία σύνορα και σχεδόν 45.000 στα θαλάσσια σύνορά μας. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, του Στρατού και της Αστυνομίας που με υπεράνθρωπες προσπάθειες και υπερβάλλον ζήλο προστατεύουν τα σύνορά μας 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο. Να ευχαριστήσω επίσης τα προαναφερθέντα στελέχη που πέχουν σώσει χιλιάδες ανθρώπους, οι οποίοι θα έχαναν τη ζωή τους στα νερά του Αιγαίου, εκεί που τους στέλνουν οι λαθροδιακινητές. 41 Δήμοι ενισχύθηκαν με 100 εκ. ευρώ για αποζημιώσεις, τέλη και 134 έργα υποδομής άνω των 62 εκ. ευρώ. Μονιμοποιήθηκε το μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά που σήκωσαν το βάρος του μεταναστευτικού. Σε τοπικό επίπεδο αναφέρω ότι από 7.000 μετανάστες που αριθμούσε το νησί σήμερα αριθμεί περί τους τριακόσιους.

Αναμφίβολα η Κυβερνητική πολιτική στο μεταναστευτικό που αποτελείται από τη φύλαξη των συνόρων, τη δημιουργία Κλειστών Ελεγχόμενων δομών, τη ταχεία εξέταση αιτημάτων ασύλου, την αύξηση των επιστροφών των απορριφθέντων και τον έλεγχο των ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται, φέρνει αποτελέσματα. Η μείωση των επιπτώσεων του μεταναστευτικού στις τοπικές κοινωνίες και τους ίδιους τους μετανάστες είναι ορατές διά γυμνού οφθαλμού.

Όσον αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία, η Ελλάδα για άλλη μία φορά βρίσκεται στο σωστό πλευρό της Ιστορίας και αντιστέκεται σθεναρά σε όσους επιβουλεύονται την αλλαγή των συνόρων.

Τέλος, όσον αφορά την πρόσφατη ενεργειακή κρίση, η Κυβέρνηση προνόησε και από την πρώτη στιγμή έχει πάρει μέτρα, απορροφώντας το μεγαλύτερο ποσοστό της αύξησης και διατηρώντας τους λογαριασμούς σε προσιτά επίπεδα, στηρίζοντας νοικοκυριά, επαγγελματίες και αγρότες. Δημιουργήσαμε τον μόνιμο μηχανισμό ανάκτησης των υπερεσόδων που εισπράττουμε από τις εταιρείες ηλεκτροπαραγωγής και που έχει ήδη αποδώσει σε μόλις 2,5 μήνες πάνω από 2 δις. Επιδοτούμε τις μηνιαίες καταναλώσεις και η απορρόφηση κυμαίνεται από 70 έως 90 τοις εκατό.

Σε τοπικό επίπεδο όλα τα μεγάλα έργα που αποτελούσαν πάγιο αίτημα της Χιακής κοινωνίας και είχαν βαλτώσει, έχουν μπει σε τροχιά υλοποίησης. Το αργότερο σε ένα χρόνο από σήμερα θα έχουν ολοκληρωθεί, η επέκταση και αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων του αεροδρομίου Χίου, το Δικαστικό Μέγαρο, το Φράγμα Κόρης Γεφύρι, το Τελωνείο Χίου, η Παθολογική και Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Χίου. Η Χίος αποκτά επιτέλους νέες αναπτυξιακές δυνατότητες. Η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει έμπρακτα τους Χιώτες μαστιχοπαραγωγούς παρέχοντας φορολογική έκπτωση 30% στους κατ’ επάγγελμα μαστιχοπαραγωγούς.

Κατόπιν πάντων των προεκτεθέντων γίνεται αντιληπτό ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας παρά τις πρωτόγνωρες και αντίξοες συνθήκες που κλήθηκε να αντιμετωπίσει όχι μόνο κράτησε όρθια την πατρίδα αλλά σημείωσε και ρεκόρ επενδύσεων.

Σε αυτό το πνεύμα βρισκόμαστε ενώπιον των επερχόμενων εκλογών. Οι επερχόμενες εκλογές είναι κρίσιμες για την πορεία της χώρας. Όπως εξέφρασε και ο Πρωθυπουργός μας Κυριάκος Μητσοτάκης το δίλημμα είναι ένα. Ή θα πάμε μπροστά με Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας ή θα πάμε πίσω. Σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση έχουμε δύο παρατάξεις που κυβέρνησαν οπότε μπορούμε να συγκρίνουμε και να κρίνουμε. Όλοι μαζί ενωμένοι χτίζουμε ένα αύριο καλύτερο από το εχθές με σταθερότητα, συνέπεια και συνέχεια. Όλος ο κομματικός μηχανισμός ασχολείται αυστηρά και μόνο με τις Εθνικές Εκλογές και καλώ κάθε μία και κάθε ένα από εσάς να συστρατευθεί στον κοινό στόχο που δεν είναι άλλος από μία αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία. Και όταν επιτευχθεί αυτός ο στόχος τότε ο κομματικός μηχανισμός και όλοι εμείς θα ασχοληθούμε με τις εξ ίσου σημαντικές εκλογές Πρώτου και Δεύτερου Βαθμού Αυτοδιοίκησης.

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ Χίου κ. Δημήτριο Βίο και τους άξιους συνεργάτες μου μέλη της ΔΕΕΠ Χίου για την άριστη συνεργασία. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον κ. Κ. Γιάννη Ζαννάρα που έχει παραχωρήσει το διαμέρισμα που στεγάζει τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύοντας έμπρακτα την αγάπη του για το κόμμα.

Καλή χρονιά σε εσάς και τις οικογένειές σας κι όλοι μαζί ενωμένοι για μία αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία. Ευχαριστώ.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.