Συνάντηση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότη Μηταράκη, με τον Αντιπρύτανη Καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Γιάννη Θεοδωράκη 

 Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, υποδέχτηκε σήμερα 14 Φεβρουαρίου στο κτήριο «Κεράνη», τον Αντιπρύτανη καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Γιάννη Θεοδωράκη και τον καθηγητή ΤΕΦΑΑ κ. Αντώνιο Χατζηγεωργιάδη. Στη συνάντηση έγινε παρουσίαση από την πλευρά του Πανεπιστημίου της ερευνητικής μελέτης για την επίδραση της φυσικής αγωγής στην ψυχική υγεία του πληθυσμού που έλαβε και συνεχίζει να λαμβάνει χώρα στην Δομή Κουτσόχερου στη Λάρισα. Από την πλευρά του Υπουργείου την παρουσίαση παρακολούθησε ο Γενικός Γραμματέας Αιτούντων Άσυλο κ. Μάνος Λογοθέτης, ο Διοικητής της Υπηρεσίας Υποδοχής & Ταυτοποίησης κ. Τάσος Μαντάγαρης, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Νοτίου Ελλάδος κ. Φιλιώ Ιψαραλέξη και ο Διοικητής της Δομής Κουτσόχερου κ. Απόστολος Παπαπαρίσης.       

 

Η πρώτη φάση του προγράμματος (Μάρτιος – Δεκέμβριος 2021) περιελάμβανε αξιολόγηση της επίδρασης ενός προγράμματος άσκησης 10 εβδομάδων σε δείκτες ψυχικής υγείας, φυσικής κατάστασης και καρδιαγγειακού κινδύνου μέσω μιας τυχαιοποιημένης πραγματιστικής ελεγχόμενης μελέτης. Κάθε εβδομάδα προσφέρονται προγράμματα άσκησης σε άνδρες και γυναίκες ηλικίας 16-59 ετών, όπως ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, πυγμαχία, fitness, χορός, αεροβική γυμναστική. Στη δεύτερη φάση (Ιανουάριος – Δεκέμβριος 2022) έλαβε χώρα έναρξη λειτουργίας γυμναστηρίου, το οποίο έχει δημιουργηθεί στη Δομή. Τέλος, στην τρίτη φάση (2023) έγινε επέκταση του προγράμματος και σε παιδιά ηλικίας 8-15 ετών.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.