Η Περιφερειακή Ενότητα Χίου θωρακίζει την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη.

 

Υλοποιώντας την απόφαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Παντελής Μπουγδάνος, ενισχύει την πρωτοβάθμια περίθαλψη (το Κέντρο Υγείας Πυργίου, το Κέντρο Υγείας Καρδαμύλων και τα Αγροτικά Ιατρεία Ψαρών και Οινουσσών), διαθέτοντας 2.000 rapid tests, για την καλύτερη αντιμετώπιση και μείωση της εξάπλωσης του κορονοϊού COVID-19.

Σε συνέχεια της υλοποίησης των ομόφωνων αποφάσεων του Συντονιστικού Οργάνου της Περιφερειακής Ενότητας Χίου όπου συμμετείχε και ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας κ. Παντελής Βρουλής, αποφασίστηκαν τα σημεία όπου θα γίνονται τα rapid tests, τα οποία είναι το Κέντρο Υγείας Πυργίου, το Κέντρο Υγείας Καρδαμύλων, το Κολυμβητήριο, το Εκθεσιακό Κέντρο Καλουτάς και η Δασκαλόπετρα. Επιπλέον ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου θα αναλάβει το κομμάτι της ενημέρωσης των πολίτων για τα μέτρα πρόληψης από την πανδημία. Τέλος θα καταρτίζεται εβδομαδιαίο πρόγραμμα από τον ΕΟΔΥ και θα αναρτώνται οι ημερομηνίες και τα σημεία που θα πραγματοποιούνται τα rapid tests. Έτσι το εβδομαδιαίο πρόγραμμα δράσεων για την εβδομάδα από 21/12 έως 24/12/20 είναι το παρακάτω:

Δευτέρα 21/12: Δασκαλόπετρα 10:30 έως 13:00,  Τρίτη 22/12: Καλουτά  και Καρδάμυλα Γηροκομείο «Αγία Μαρίνα» 10:30 έως 13:00, Τετάρτη 23/12: Ιωνικό Κολυμβητήριο 10:30 έως 13:00, Πέμπτη 24/12: Πυργί  και Γηροκομείο Κάμπου/ Γηροκομείο Λεμονιάς 10:30 έως 13:00.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Παντελής Μπουγδάνος υπογράμμισε ότι «σε αυτή την πολύ κρίσιμη υγειονομική συγκυρία, επικεντρωνόμαστε και θωρακίζουμε την πρωτοβάθμια περίθαλψη η οποία αποτελεί βασικό πυλώνα του συστήματος υγείας.»

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.