Η πολιτιστική εκπομπή «Το Αλάτι της Γης» στη Χίο – ολοκλήρωση γυρισμάτων  

Ύστερα από πρόσκληση της Περιφερειακής Ενότητας Χίου στους υπεύθυνους της εκπομπής της ΕΤ1 «Αλάτι της Γης», 18μελές συνεργείο της εκπομπής φιλοξενήθηκε  για γυρίσματα στη Χίο από 23 έως 27 Ιουλίου.  

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν γυρίσματα στη Βέσσα, στο Πιτυός, στον Κάμπο και στα Μεστά. Μέσα από την προσέγγιση της εκπομπής, που συνδυάζει γνώση και ψυχαγωγία, γίνονται γνωστά ευρύτερα τα τοπικά έθιμα, οι παραδόσεις, τα τραγούδια, οι χοροί, η τοπική γαστρονομία και οι τοπικοί δεξιοτέχνες μουσικών οργάνων. Μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων θα προβληθούν 2 εκπομπές αφιερωμένες στη Χίο, μια για το βόρειο και μια για το νότιο τμήμα του νησιού.

Η πολιτιστική αυτή εκπομπή με μεγάλη απήχηση τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ομογένεια,  προβάλλεται στην ΕΤ-1 κάθε Κυριακή, 1 έως 3 το μεσημέρι. Πέρα από τον ψυχαγωγικό της χαρακτήρα είναι εξίσου σημαντική η επιμόρφωση που προσφέρει στα θέματα πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς επίσης και ο εμπλουτισμός  ενός αξιόπιστου αρχείου που αφορά την καταγραφή των πολύτιμων τεκμηρίων του μουσικού πολιτισμού ανά τόπο. Η εκπομπή αποτελεί καρπό της πολύχρονης μελέτης, έρευνας και εμπειρίας του καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών εθνομουσικολόγου Λάμπρου Λιάβα,  διευθυντή του τομέα εθνικομουσικολογίας και πολιτισμικής ανθρωπολογίας του τμήματος μουσικών σπουδών.

Από την πλευρά της Περιφερειακής Ενότητας Χίου ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζονται στους μουσικούς και χορευτές, στους κατοίκους των οικισμών όπου έγιναν γυρίσματα καθώς και στις παρακάτω επιχειρήσεις:

  • Hellenic Seaways
  • Erytha Hotel & Resort
  • Aegean Dream Hotel
  • Αργέντικο Α.Ε.
  • Mastiha Shop
  • Ποτοποιΐα Στουπάκη
  • Κάμπος Χίου Α.Ε.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.