Η ΣυμμαΧία Αξιών για τις μειώσεις τελών χρήσης κοινοχρήστων χώρων

Η ΣυμμαΧία Αξιών  πιστή στις δεσμεύσεις της για στήριξη των επαγγελματιών των οποίων οι αντοχές  δοκιμάζονται σκληρά λόγω της πανδημίας  κατέθεσε πρόταση δια του εκπροσώπου της Δημ. Συμβούλου Αλέξη Γεωργούλη με τη σύμφωνη γνώμη του προέδρου του Λ.Τ.  για συζήτηση στη Λιμενική Επιτροπή της 12/2/2021 με θέμα την μείωση στο 50% της τιμής χρήσης τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων για τους επαγγελματίες όλης της Χίου όπου εμπλέκεται το Λιμενικό Ταμείο  καθώς επίσης και για την κατάργηση του πρόσθετου τέλους +20% για χρήση χώρων μικρότερης  του ενός έτους  .

Το θέμα αναβλήθηκε για τυπικούς λόγους  αλλά κυρίως για να εξεταστούν με ακρίβεια οι ευεργετικές διατάξεις του Νόμου 4764/23.12.2020 §191 με το οποίο απαλλάσσονται  οι επιχειρήσεις από τα τέλη χρήσης σε μέγιστο ποσοστό 40%. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι με νομοθετική ρύθμιση πλέον  μειώνονται τα μισθώματα κατά 40%  και τα ποσά θα χρεώνονται μόνο κατά τη διάρκεια που τα καταστήματα θα είναι εν λειτουργία και  θα αφαιρούνται τα αναλογούντα τέλη για όσο διάστημα παραμένουν  ή μπορεί να  παραμείνουν κλειστά με έκτακτες αποφάσεις λόγω πανδημίας.

Το θέμα είχε αναδείξει η ΣυμμαΧία Αξιών  στα μέσα Δεκεμβρίου ως ελάχιστο μέτρο στήριξης των πληττόμενων επιχειρήσεων εστίασης.  Επειδή όμως πιστεύουμε ότι δεν είναι σωστό να υπάρχουν επαγγελματίες  δυο κατηγοριών η ΣυμμαΧία Αξιών δεσμεύεται ότι θα φέρει σύντομα το θέμα και στο Δημοτικό Συμβούλιο  για να πραγματοποιηθούν ανάλογες μειώσεις και στα καταστήματα εστίασης  που αφορούν όχι μόνο το Λιμενικό Ταμείο αλλά τις πλατείες και όλους τους κοινόχρηστους χώρους σε όλο το Δήμο Χίου στην πόλη και στα χωριά.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.