Η συνέντευξη του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, κου Γιάννη Ξενάκη για την πυρασφάλεια και τον έλεγχο των καυστήρων στα σχολεία και άλλα ζητήματα

 

Συνέντευξη τύπου έδωσε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, κος Γιάννης Ξενάκης μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες το μεσημέρι της Πέμπτης 26 Ιανουαρίου 2023.

Σε αυτήν αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση της μελέτης Πυρασφάλειας – Πυροπροστασίας όλων των σχολείων της Χίου , όπου για πρώτη φορά έγινε μια συστηματική αποτύπωση των προβλημάτων αλλά και των λύσεων που προτείνονται. Η μελέτη έχει πάρει τις σχετικές εγκρίσεις και βρίσκεται στην φάση της υλοποίησης με την αγορά πυροσβεστικών μέσων κ.ά.

Για τον έλεγχο των 93 καυστήρων σε ισάριθμα σχολεία της Χίου, βρέθηκαν τρεις που πρέπει να αντικατασταθούν και το οποίο θα γίνει άμεσα, ενώ οι υπόλοιποι έχουν ελεγχθεί και όπου χρειάζεται έχουν γίνει οι κατάλληλες παρεμβάσεις.

Για το θέμα του ξενώνα αδέσποτων ζώων που έχει αναλάβει να δημιουργήσει ο Δήμος της Χίου, ανάφερε ο κος Αντιδήμαρχος, ότι έχουν ακολουθηθεί όλες οι πρέπουσες διαδικασίες ακόμα και στην αρχιτεκτονική μελέτη που όχι μόνο έγινε όπως έπρεπε αλλά και πήρε έγκριση από το αρμόδιο Υπουργείο τον Ιούλιο του 2022.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.