Η συνολική δραστηριότητα της Λιμενικής Αρχής Χίου κατά τη θερινή περίοδο

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου, με ανακοίνωση του έκανε γνωστά τα ουσιαστικότερα αποτελέσματα της αστυνομικής του δραστηριότητας κατά την απελθούσα θερινή περίοδο. Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:
Τροχονομικές παραβάσεις: Πραγματοποιήθηκαν 429 τροχονομικές παραβάσεις, εκ των οποίων :

– 79 (ήτοι ποσοστό 18,4%), αφορούν σε στάθμευση ή και κίνηση οχημάτων επί του πεζοδρομίου της
χερσαίας ζώνης λιμένα Χίου.

– 28 (ήτοι ποσοστό 6,5%) αφορούν σε στάθμευση σε χώρο που σημαίνεται κατάλληλα, εξαιρουμένων
των απλών σημάνσεων στάσης-στάθμευσης (π.χ. ΑΜΕΑ).

– 62 ήτοι ποσοστό 14,5%, αφορούν σε πρόκληση ανησυχίας στους λοιπούς χρήστες της οδού (π.χ.
έλλειψη σιγαστήρα).

– 252 ήτοι ποσοστό 58,7%, σε λοιπές περιπτώσεις παράνομης στάθμευσης.

Συλλήψεις – Προσαγωγές: Συνελήφθησαν συνολικά 83 άτομα για κατοχή πλαστών εγγράφων, διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών, καθώς και προϊόντων εγκλήματος, κατοχή ναρκωτικών ουσιών, πρόκληση σωματικών βλαβών σε τρίτους, ψευδή δήλωση στοιχείων, λαθρεμπόριο καπνικών ειδών κ.λπ. Επίσης, κατά την διενέργεια ελέγχων εντοπίστηκαν και προσήχθησαν στο λιμεναρχείο για εξακρίβωση στοιχείων συνολικά 55 άτομα.

Κατασχέσεις μέσων: Συνολικά κατασχέθηκαν 62 μέσα που χρησιμοποιήθηκαν σε παράνομες ενέργειες, όπως λέμβοι ή σκάφη και προωστήριες μηχανές αυτών. Στα πλαίσια της αστυνομικής δραστηριότητας, διενεργήθηκαν επίσης σε όλη την περιοχή αρμοδιότητας τους, καθώς και των λιμενικών σταθμών υπαγωγής, συνολικά 5064 έλεγχοι, σε άτομα, εγκαταστάσεις και οχήματα. Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αφορούν θέματα τροχονομίας, ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών. Υποψίες σε διερχόμενα πλοία-σκάφη, έλεγχοι σκαφών που καταπλέουν στο λιμένα Χίου και σε λοιπούς λιμένες και λιμενίσκους, παράνομη κατάληψη χώρων καθώς και σε θέματα προστασίας θαλάσσιου περιβάλλοντος.
Διερεύνηση καταγγελιών: 34 συνολικά καταγγελίες κατατέθηκαν στο λιμεναρχείο Χίου εγγράφως ή τηλεφωνικώς, οι οποίες ανεξαιρέτως διερευνήθηκαν ενδελεχώς.

Περιστατικά διάσωσης: Τα πλωτά περιπολικά σκάφη αντιμετώπισαν συνολικά 42 περιστατικά διάσωσης προσφύγων και μεταναστών, από το σύνολο δε των διασωθέντων ατόμων των περιστατικών αυτών, το 33% αφορούσε ανήλικα παιδιά.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.