Η Royal Caribbean παρέλαβε το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου «Wonder of the Seas»

 

 

 

 

Η Royal Caribbean παρέλαβε το Wonder of the Seas από το ναυπηγείο Chantiers de l’Atlantique στη Γαλλία.

Με 236.857κόρους ολικής χωρητικότητας (κοχ), το πλοίο είναι το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο που έχει κατασκευαστεί ποτέ. Είναι το πέμπτο πλοίο της κλάσης Royal Caribbean’s Oasis, που ξεκίνησε το 2009 με το Oasis of the Seas. Τα άλλα τέσσερα πλοία της κατηγορίας έχουν 225.000 κοχ σε πάνω από 228.000 κοχ.

Με την παράδοσή του, το Wonder παίρνει το στέμμα του μεγαλύτερου πλοίου στον κόσμο από το αδελφό πλοίο Symphony of the Seas, το οποίο έχει χωρητικότητα 228.081 κοχ.

Το Wonder of the Seas έχει μήκος 362 μέτρα και πλάτος 64 μέτρα. Η χωρητικότητα επιβατών ανέρχεται στους 6.988 με επιπλέον 2.300 άτομα πλήρωμα. Το Wonder of the Seas θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του στο Φορτ Λόντερντεϊλ της Φλόριντα τον Μάρτιο, ξεκινώντας με 7ήμερες κρουαζιέρες στην Καραϊβική προτού κατευθυνθεί στη Βαρκελώνη και αργότερα στη Ρώμη για να προσφέρει καλοκαιρινές κρουαζιέρες στη Μεσόγειο.

Η κατασκευή του πλοίου βρισκόταν σε εξέλιξη στο ναυπηγείο Chantiers de l’Atlantique στο Saint-Nazaire της Γαλλίας από τον Απρίλιο του 2019.

«Η παράδοση του Wonder of the Seas είναι το αποκορύφωμα 30 μηνών εφευρετικότητας και συνεργασίας με περισσότερα από 2.000 αφοσιωμένα μέλη του πληρώματος και εργάτες που είναι από τους καλύτερους σε αυτό που κάνουν», δήλωσε ο Michael Bayley, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Royal Caribbean International.

«Μαζί με το να μεταφέρει τα επαναστατικά πλοία Oasis Class σε ένα νέο επίπεδο καινοτομίας και περιπέτειας, το Wonder θέτει το σκηνικό για τις ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές διακοπές που ανυπομονούν οι οικογένειες και όλοι οι ταξιδιώτες τη νέα χρονιά. Ο συνδυασμός ολοκαίνουργιων χαρακτηριστικών και των είδη αγαπημένων που προκαλούν συγκινήσεις, διασκέδαση, φαγητό και νυχτερινή ζωή είναι απαράμιλλος και είναι αυτό που θα κάνει το τελευταίο και πιο καινοτόμο πλοίο μας το νεότερο θαύμα του κόσμου και τις απόλυτες διακοπές στην Καραϊβική και την Ευρώπη.»

πηγή:e-nautilia.gr

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.