Θαλάσσιος κάδος “SeaBin” θα κολυμπήσει στο λιμάνι της Χίου

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Μαρία Τσάκος – Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης στην προσπάθεια του για την κοινωνική ευαισθητοποίηση και την ενεργοποίηση όλων στην προστασία του περιβάλλοντος μας, με χαρά σας ανακοινώνει την προσφορά του θαλάσσιου κάδου “SeaBin”.

Ο κάδος “SeaBin” προτείνεται να τοποθετηθεί εντός της λιμενολεκάνης του κεντρικού λιμένα Χίου, με στόχο την αυτόματη συλλογή απορριμμάτων που επιπλέουν στην επιφάνεια της θάλασσας. Τα απορρίμματα θα συλλέγονται από τον κάδο, θα καταγράφονται και θα κατηγοριοποιούνται. Στόχος αυτού του εγχειρήματος είναι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του νησιού μας, να απολαμβάνουν ένα καθαρό λιμάνι, αλλά παράλληλα να γνωρίζουν ότι απορρίμματα που βρίσκονται στην στεριά πολύ συχνά μολύνουν την θάλασσα.

Ο Κάδος “SeaBin” αναμένεται στην Χίο στο τέλος του Νοεμβρίου, την εγκατάσταση του θα την αναλάβει εξειδικευμένο συνεργείο που θα έρθει στο νησί μας για αυτό το σκοπό. Θα ήταν μεγάλη τιμή για εμάς η αποδοχή αυτής της δωρεάς καθώς και η σύμφωνη γνώμη της λιμενικής επιτροπής του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χίου για την εγκατάσταση του εντός του Κεντρικού Λιμένα Χίου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.