Θα πούμε το Ψωμί…Ψωμάκι… Γράφει η Τασσώ Γαΐλα.

 

 

Μάλιστα, τέλειωσε και  η…ωραία Έκθεση Θεσσαλονίκης με έναν πρωθυπουργό…στον κόσμο του , να τα βλέπει όλα ωραία και καλά και να τάζει λαγούς με πετραχείλια στα πλήθη των οπαδών του-αν έχει…

Πάμε να δούμε τι μας περιμένει αρχής γενομένης από τον ‘Μαύρο Σεπτέμβρη’ που τρέχει τώρα;

Εκκαθαριστικά Εφορίας, ΕΝΦΙΑ, ξέφρενη και μη ελεγχόμενη άνοδος τιμών βασικών αγαθών, έξοδα για σχολικά για τους μαθητές όλων των βαθμίδων, αυξήσεις στην θέρμανση, αυξήσεις φωτιά στην ΔΕΗ…

Τίποτα άλλο;

Μια βόλτα στους δρόμους αστικής πόλης μετά τις 10 κάθε μήνα θα σας πείσει ότι κάτι τρέχει…

Οι τσέπες έχουν αδειάσει από τις υποχρεώσεις μας μέχρι τις 10 του μήνα κι άντε να περιμένεις τον επόμενο μισθό ή σύνταξη. Αυτόν τον μαύρο Σεπτέμβρη που διάγουμε τώρα θα τον ακολουθήσουν θέλοντας –εμείς- και μη θέλοντας,χειρότεραγεγονότα, μαύροι οι επόμενοι μήνες για τα λαϊκά στρώματα. Πολλοί κάτοικοι μικρών πόλεων και χωριών με τα λαχανικά, το λάδι και τις κοτούλες τους δεν έχουν αντιληφθεί το μέγεθος της αύξησης των ανθρώπων που πεινάνε, που στερούνται, υποφέρουν στα αστικά κέντρα.

Αν –που θα συμβεί-, αυτό το ποσοστό των πολιτών κάτω από το όριο της φτώχεις αυξηθεί δραματικά, η χώρα μας θα γεμίσει φτωχούς και απέναντι της θα έχει μια μικρή καπιταλιστική ολιγαρχία που συνεχώς -και  μη ελεγχόμενη από κανέναν-, και χωρίς να φοβάται κανέναν θα συνεχίσει να απομυζά τον λαό και να μας δουλεύει με επιδόματα 1.000 ευρώ όπως έκανε κι ο πρωθυπουργός μας στην Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Μάλλον  ήρθε η ώρα αντίστασης κι όχι παθητικής στάσης, μοιρολατρίας, άλλως θα βιώσουμε και οι νεώτεροι καταστάσεις όπως αυτές που βίωσαν οι πολίτες με τον πόλεμο του ’40 και μετά την κατοχή.

Στην φωτογραφία το Παρίσι. Μετά τον πόλεμο,το 1945. Γυναίκα επιστρέφει στο σπίτι της από την αγορά με άδεια την τσάντα για τα ψώνια  και μόνο μία παγγέτα ψωμί.

Εκεί θα μας φτάσουν. –Πάρε ένα καρβέλι ψωμί και βούλωσε το, αχάριστε. Εμείς σου κάνουμε …ανάπτυξη…

Ο θρίαμβος του καπιταλιστικού συστήματος…

-‘Το σήμερα’ με απλά λόγια για να μην ..κουραζόμαστε με σοβαροφανή, μακροσκελή άρθρα.

Φωτογραφία: Branson Decou.

Για την diafaneia.eu

Τασσώ Γαΐλα.

Αρθρογράφος-Ερευνήτρια.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.