Θα σταλεί το συντομότερο δυνατόν ο επανυπολογισμός των συντάξεων βάσει νόμου Κατρούγκαλου

O Nότης Μηταράκης Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, βρέθηκε στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στο ΣΚΑΪ, και μίλησε για πολλά, με έμφαση στο ασφαλιστικό και το μέλλον των συντάξεων.

«Ο επανυπολογισμός των συντάξεων είναι ήδη εν εξελίξει και θα σταλεί το συντομότερο δυνατόν, προκειμένου να γνωρίζουν οι συνταξιούχοι, την προσωπική διαφορά που τους δημιούργησε ο νόμος Κατρούγκαλου. Διαφάνεια σε όλα!»

Εν συνεχεία ερωτηθείς από τον Γιώργο Αυτιά σχετικά με τις επικουρικές συντάξεις, συμπλήρωσε ότι:

«Ο σημερινός ασφαλισμένος ή ο σημερινός συνταξιούχος, δεν θα βιώσουν κανένα κίνδυνο όσον αφορά το ύψος των επικουρικών συντάξεων. Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε με κινδυνολογία προεκλογικά να δημιουργήσει ένα άγχος στους ασφαλισμένους που όμως τελικά δεν υφίσταται….Όπως έχει αναφερθεί ήδη από τον κ. Μητσοτάκη, το όποιο κόστος από τη μετάβαση στο νέο επικουρικό σύστημα,  θα καλυφθεί από το κράτος. Δεν τίθεται κανένας κίνδυνος για το ύψος των επικουρικών συντάξεων».

Κλείνοντας, ο κ. Μηταράκης τόνισε πως σε βάθος χρόνου η εγγύηση των συντάξεων εξαρτάται τόσο από την αύξηση της απασχόλησης, όσο και από το ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας και τον μέσο μισθό. Αυτές οι τρεις παράμετροι είναι βασική προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης με στόχο την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.