Θεοφάνια (Φώτα ) από το 1960 μέχρι σήμερα Λιμάνι Χίου και Παραλία της Καλλιμασιάς

Αναμνήσεις και νοσταλγία δεκαετίες από τα παλιά παιδικά χρόνια που ήταν αγνά, φιλικά, χωρίς μίσος, ίντριγκες και ζηλοφθονία, απλά, χωρίς προκαταλήψεις και αντιπαραθέσεις αλλά με αγάπη, σεβασμό και πίστη στην Χριστιανοσύνη καθώς και  στα ήθη και στα έθιμα που μάθαμε από την οικογένεια και το σχολείο!
Οι φωτογραφίες της Καλλιμασιάς είναι από το αρχείο του φίλου και συμμαθητού μου, καλλιτέχνη Κώστα Σταμούλη!
Δεν γνωρίζω το πρωί τι καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν αλλά λόγω της Πανδημίας και της αναμπουμπούλας του λαθρομεταναστευτικού εύχομαι να επικρατήσει λογική και ψυχραιμία και περισσότερο αυτοσυγκράτηση καθώς και μέτρα προστασίας για την γιορτή αγιασμού των υδάτων με την ρίψη του Σταυρού στην θάλασσα.
Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια ολόκληρη η υφήλιος βρίσκεται σε διαμάχες και μεγάλη αναμπουμπούλα με αποτέλεσμα να θριαμβεύσει ο διχασμός και η διχόνοια με αποτέλεσμα να θρηνούμε χιλιάδες νεκρούς ανά την υφήλιο.
Το μεγάλο κακό όμως είναι ότι σε πολλές περιπτώσεις πρωτοστατούν αντιεμβολιαστές Ιερείς, Αρχιερείς γραμματείς και Φαρισαίοι με αποτέλεσμα να έχουν στείλει στον άλλο κόσμο εκατοντάδες ευκολόπιστους, ανίδεους και αγράμματους θρησκόληπτους πιστούς.
Τώρα που  πολλοί Αρχιερείς και Ιερείς έχουν αποδημήσει στον άλλο κόσμο και έχουν πάρει στον λαιμό τους τόσες πολλές ψυχές πώς θα παρουσιαστούν μπροστά στον Μεγαλοδύναμο κριτή; Τί δικαιολογία θα πούνε; … ότι τους παρέσυρε ο διάβολος και ο μαμωνάς … ή οι ανεγκέφαλοι πολιτικάντηδες αρνητές και αντιεμβολιαστές τραμπούκοι;
Τα Φώτα γιορτάζουμε την βάφτιση του Ιησού Χριστού μας από τον Ιωάννη στον ποταμό Ιορδάνη και γιαυτό εορτάζοντες σήμερα είναι ο Φώτης, η Φωτεινή ,η Φώφη η Φωτώ ,Φωφώ, ο Ιορδάνης ,η Ουρανία, η Περιστέρα ,η Θεόπη, η Θεοπία, η Θεοπούλα, η Ιορδανία, ο Δάνης και η Δάνη, η Ράνια, η Μεράνια, η Φανή, η Φένια, η Φανούλα, και όλα τα συνθετικά και υποκοριστικά ονόματα .
Εύχομαι από καρδιάς σε όλες και όλους τους εορτάζοντες Χρόνια Πολλά με Υγεία και Χαρά να χαίρονται την οικογένεια τους και να είναι όλοι τους Καλά Γεροί Υγιείς και Δυνατοί! Χαρούμενοι και Ευτυχισμένοι και με το χαμόγελο στα χείλη και Αισιοδοξία!
Περνάμε σαν Έθνος δύσκολους καιρούς και βαλλόμαστε τόσο από εχθρικές απειλές όσο και από το λαθρομεταναστευτικό με όλους αυτούς τους ισλαμιστές, με εγκληματικότητα και με την μάστιγα του Κορωνοϊού και θα πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα με ανοιχτά Μυαλά και η ιεροσύνη να εξυχρονιστεί!
Εύχομαι την σημερινή Αγία γιορτινή μέρα των ΦΩΤΩΝ να λάβουν όλοι την Αγία Φώτιση και όπως μόλις τώρα που γράφω, βλέπω το ευχαριστήριο μήνυμα της φίλης μου Φωτεινής που γράφει ” Καλή φώτιση και η χάρη των Φώτων να μας καθοδηγεί πάντα σε φωτεινά μονοπάτια ” και φυσικά έχει απόλυτο δίκιο!
Καλό ξημέρωμα Ελληνίδες και Έλληνες απανταχού γης και εύχομαι η Αγία μέρα που ξημερώνει να φωτίσει τα μυαλά όλων μας!
Χρόνια Πολλά με Υγεία και Χαρά!
Χίος 6 Ιανουαρίου 2022
Λευτέρης Πυκνής
Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.