Θερμή υποδοχή στον Πλεύρη επιφυλάσσουν τα μέλη του ΣΕΣΝΟΧ

Θερμή υποδοχή επιφυλάσσουν τα μέλη του ΣΕΣΝΟΧ στον υπουργό Υγείας τη Δευτέρα με παράσταση διαμαρτυρίας στην πύλη του Νοσοκομείου και στάση εργασίας από τις 08:00-11:00. Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν

«Το ΣΕΣΝΟΧ εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, σχετικά με την δύσκολη πραγματικότητα που βρίσκονται σήμερα οι δημόσιες δομές υγείας  του νησιού μας. Δεν ανεχόμαστε τη συνεχιζόμενη υποχρηματοδότηση του προϋπολογισμού του Νοσοκομείου από το κράτος.

Δεν ανεχόμαστε να συνεχίζεται και βέβαια να μονιμοποιείται μια απάνθρωπη μεσαιωνική εργασιακή δουλεία. Να δουλεύουν δίπλα μας συνάδελφοι με ελαστικές μορφές εργασίας, να ζουν και να βιώνουν τα ίδια με μας, να καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και οι εκάστοτε κυβερνήσεις να τους εκμεταλλεύονται και να ζουν υπό το καθεστώς του φόβου της απόλυσης. Δεν ανεχόμαστε να χάνονται ανθρώπινες ζωές στην πόλη και τα χωριά  εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού, βλ. αγροτικά Ιατρεία, ΕΚΑΒ.

Η υπόθεση Δημόσιο Σύστημα Υγείας και περίθαλψη πολιτών πρέπει να βρει την κοινή έκφραση της στην κοινή προσπάθεια των συνδικαλιστικών και κοινωνικών οργανώσεων του νησιού, προκειμένου να διεκδικηθούν από την κυβέρνηση της ΝΔ τα αυτονόητα, για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στα παραμεθόρια νησιά μας.

Το κάλεσμα είναι για την ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ των πολιτών των νησιών, ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ.

Μόνο ΕΜΕΙΣ με τη δράση μας μπορούμε να ΣΩΘΟΥΜΕ!

Απαιτούμε:

  • Ενίσχυση των δομών Υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες και μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Να ανακληθούν οι αναστολές εργασίας όλων των εργαζομένων.
  • OXI στις ΣΔΙΤ, και τη λειτουργία των Νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.
  • Αυξήσεις στους μισθούς μας. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού. Επέκταση ανθυγιεινού επιδόματος και ένταξη στα ΒΑΕ όλων όσων εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες.
  • Πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας.
  • Τροποποίηση του οργανογράμματος του Νοσοκομείου που θα ανταποκρίνεται στης σημερινές ανάγκες.
  • Άμεση ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Υγείας Φροντίδας του Νησιού
  • Άμεση αποπεράτωση των κτηριακών υποδομών, που έχουν οδηγήσει σε «μπλακ άουτ» τη νοσηλευτική περίθαλψη».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.