Ιωάννης Πακιωτάκης: Λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το λιμάνι των Ψαρών

 

Με απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας, Ιωάννη Πλακιωτάκη, που υπογράφτηκε την Μ. Τρίτη, δίνεται λύση στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν κάτοικοι των Ψαρών με αποτέλεσμα τον τελευταίο μήνα να μην υπάρχει ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού με τον Πειραιά.

Συγκεκριμένα, το πρόβλημα προέκυψε απόρροια των έκτακτων καιρικών φαινομένων που σημειώθηκαν στις αρχές του Απριλίου. Τόνισε δε ο δήμαρχος Ψαρών κ. Βρατσάνος, ότι το πρόβλημα έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου δύο χρόνια με τη δημιουργία σπηλαίωσης εξαιτίας παρενεργειών που προκαλούνται λόγω των ισχυρών μηχανών των πλοίων της ακτοπλοΐας.

Το συγκεκριμένο ζήτημα έφτασε στο Πρωθυπουργικό γραφείο, με τον γ.γ. του Πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη και τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Πλακιωτάκη, να συνεργάζονται για την οριστική λύση στο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν οι νησιώτες του Βορειοανατολικού Αιγαίου και δημιουργούσε μεγάλες δυσκολίες στη διασύνδεσή τους με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Έτσι, την Μ. Τρίτη ήρθε και η απόφαση του κ. Πλακιωτάκη στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι το εν λόγω έργο, «κρίνεται απαραίτητο προκειμένου να αποκατασταθούν αστοχίες που σημειώθηκαν στο κατάστρωμα και στο κρηπίδωμα στον μόλο του νέου λιμένα Ψαρών συνεπεία των έντονων καιρικών φαινομένων από 4 έως 6 Απριλίου με αποτέλεσμα την αδυναμία προσέγγισης του πλοίου». Παράλληλα, τέλος, στην ίδια απόφαση επισημαίνεται ότι η ένταξη του έργου κρίνεται ως επείγουσα προκειμένου να επανεκκινήσουν τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια με τη λοιπή Ελλάδα.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.