Ι.Μ. Βελγίου: Εκοιμήθη ο Πρωτοπρεσβύτερος Ιωακείμ Λημνιούδης εκ Χίου

 

Οικουμενικό Πατριαρχείο: Την Δευτέρα 3η Οκτωβρίου 2022 εξεδήμησε προς Κύριον στην Αθήνα ο Πρωτοπρεσβύτερος Ιωακείμ Λημνιούδης, εφησυχάζων κληρικός της Μητροπόλεως Βελγίου, όπως κάνει γνωστό με ανακοίνωση της η Ιερά Μητρόπολη.

Ο αείμνηστος π. Ιωακείμ Λημνιούδης γεννήθηκε στην Χίο το έτος 1937. Μετά το τέλος του Δημοτικού Σχολείου στην Χίο, τον εκάλεσε ο θείος της μητρός του, Μητροπολίτης Δέρκων Ιωακείμ στην Κωνσταντινούπολη, όπου τελείωσε τις γυμνασιακές σπουδές του και απεφοίτησε εν συνεχεία από την περιώνυμη κατά Χάλκην Θεολογική Σχολή το έτος 1960.

Συμμαθητές του στην Χάλκη ήσαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γερμανίας κ. Αυγουστίνος και ο πρώην Μητροπολίτης Περιστερίου κυρός Χρυσόστομος. Μετά τις σπουδές του επέστρεψε στην Ελλάδα για την στρατιωτική του θητεία και διωρίσθηκε θεολόγος καθηγητής σε γυμνάσιο της γενέτειράς του. Το έτος 1964 μετέβη στο Βέλγιο όπου εχειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος από τον αείμνηστο Μητροπολίτη Γαλλίας κυρό Μελέτιο. Υπηρέτησε επί σειράν ετών το ορθόδοξο ποίμνιο στο Βέλγιο κατ´αρχάς στην περιοχή του Λιμβούργου και από το έτος 1970 στον Μητροπολιτικό Ναό Βρυξελλών ως Ιερατικώς Προιστάμενος· ήταν επίσης Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου. Διετέλεσε ακόμη καθηγητής θεολόγος στα Ελληνικά Σχολεία στο Βέλγιο και στο Ευρωπαικό Σχολείο Βρυξελλών.

Ο π. Ιωακείμ Λημνιούδης ήταν νυμφευμένος με την πρεσβυτέρα Παρασκευή Λημνιούδη, το γένος Γεωργιάδη και είχε μία θυγατέρα, την Κυριακή, σύζυγο Κηρύκου Φαράκλα και ευτύχησε να έχη μία εγγονή, την Μαρία Ευαγγελία.

Η εξόδιος Ακολουθία του τελείτε σήμερα Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022 στην γενέτειρά του νήσο Χίο.

«Ο Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας και ο Ιερός Κλήρος της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου εύχονται όπως Κύριος ο Θεός αναπαύση της ψυχήν του π. Ιωακείμ εις τους κόλπους των Αγίων και των Δικαίων και δίδη παρηγορίαν εις τους οικείους του. Αιωνία η μνήμη του πατρός Ιωακείμ!», καταλήγει η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου.

πηγή:www.vimaorthodoxias.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.