“Κάποιοι σπέρνουν το ζιζάνιο της διχόνοιας”

 

Μήνυμα προς τους Χιώτες τις Χιώτισσες απευθύνει ο Δήμαρχος Χίου με αφορμή την σφοδρή κριτική που δέχεται από μερίδα συμπολιτών μας, οι οποίοι    όπως τονίζει σπέρνουν το ζιζάνιο της διχόνοιας. Αναλυτικά η ανακοίνωσή του:

“Χιώτισσες και Χιώτες,

Αγαπητοί συμπολίτες μου,

 Με λύπη παρατηρώ ότι δυστυχώς ούτε αυτός ο φρικτός πόλεμος  που με κομμένη την ανάσα παρακολουθούμε όλοι, αυτή η τραγωδία με τόσους νεκρούς και αμέτρητους ξεριζωμένους συνανθρώπους μας από τις εστίες τους δεν στάθηκε ικανή να οδηγήσει  την σκέψη  κάποιων στην λογική και την ομόνοια, ειδικά σε μια σχετικά μικρή και κλειστή  κοινωνία, όπως είναι η  δική μας, εδώ, στη Χίο μας. Προφανώς,  οι συντοπίτες  μας αυτοί  μάλλον έχουν σκοπό και στόχο  στη ζωή τους να «πολεμούν» απλά για να «πολεμούν», να αντιτάσσονται  σε ό,τι γίνεται προς το κοινό συμφέρον, να ασκούν μια ανούσια και  ατεκμηρίωτη αντιπολίτευση  για λόγος που μόνον εκείνοι και ουδείς άλλος  καταλαβαίνει  και όλα αυτά συνειδητά ενάντια στους πολλούς  ενωμένους φιλήσυχους πολίτες της Χίου μας.  Πιθανώς, αυτά  βέβαια, τα κάνουν με την ελπίδα κάποτε να κατορθώσουν, σπέρνοντας το ζιζάνιο της διχόνοιας και παρουσιάζοντας το θετικό σαν αρνητικό να  πείσουν μερικούς να γυρίσουν, επιτέλους, να τους ρίξουν μια ματιά.  Όμως, την πολιτική τους αυτή μοναξιά την διάλεξαν οι ίδιοι  με την  συμπεριφορά τους  και την  άρνησή τους  να  αφουγκραστούν, να δουν και  να ακούσουν την συντριπτική πλειοψηφία  του Χιακού  λαού, η οποία  αναγνωρίζει και απολαμβάνει τα αποτελέσματα ενός έργου  φροντίδας και αναβάθμισης  της καθημερινότητας  των πολιτών, το οποίο συντελείται με έγνοια, μεράκι και αγάπη για τον τόπο μας από την δημοτική αρχή, διότι, όπως έχουμε τονίσει, εμείς και  θέλουμε και ξέρουμε και μπορούμε σε αντίθεση με εκείνους που και αν ακόμα θέλουν δεν μπορούν, αλλά και να μπορούν απλά δεν ξέρουν.

 Συντοπίτες  μου,

 Οι μέρες  είναι ιδιαίτερα δύσκολες και το αύριο, χωρίς να θέλω να κινδυνολογήσω, θα το χαρακτήριζα απρόβλεπτο, όχι  μόνο για το νησί  μας, την χώρα μας και την  Ευρώπη αλλά για ολόκληρη την ανθρωπότητα. Δεν είναι καιρός για «κόντρες» και άγονες  αντιπαραθέσεις  μεταξύ μας. Δήμος σημαίνει μια παρέα, μια γειτονιά, μια οικογένεια. Ως Δήμαρχος της Χίου μας, λοιπόν, έρχομαι για πολλοστή φορά, ειδικά μέσα σε αυτές τις  εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, να ζητήσω  απ΄όλους μας να παραμερίσουμε αυτά που  νομίζουμε ότι μας χωρίζουν και να πορευτούμε ενωμένοι, ώστε να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε σε ό,τι και αν μας επιφυλάξει το αύριο. Ειδικά σε  εμάς, τον  πληθυσμό της αγιοτόκου Χίου μας, οι ημέρες αυτές της αγίας και μεγάλης Σαρακοστής  εμπνέουν αγάπη και κατάνυξη. Βαδίζοντας, λοιπόν, προς την Ανάσταση του Χριστού μας, ας προσθέσουμε όλοι στην προσευχή μας την λέξη ‘ειρήνη’ για όλον τον κόσμο,  ξεκινώντας από τον τόπο μας κι από τους ανθρώπους του, για όλους τους ανθρώπους και συνανθρώπους μας”, καταλήγει το μήνυμα του Δημάρχου Χίου. 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.