ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΣΗΜΑΣΙΑ Ο ΑΝΑΒΑΤΟΣ!

 

Αρχειοθέτησα στην καραντίνα το έντυπο αρχείο του «πολίτη» την εποχή που είχε άποψη κι ανάστημα και θεωρούσε ντροπή του να κρύβεται πίσω από συμβάσεις … πώλησης φωτογραφιών σε φορείς της Αυτοδιοίκησης.
Διαπίστωσα πόσες φορές μας είχε απασχολήσει από το 2001 ως το 2018 η ντροπή του Αναβάτου. Ο «Μυστράς του Αιγαίου» καταστρέφεται, πεθαίνει από το ανεγκέφαλο πνεύμα της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και την απουσία οράματος της τοπικής ηγεσίας. Το τελευταίο διάστημα έχει εξαφανιστεί από την δημοσιότητα, σαν να μην υπάρχει ως ο κορυφαίος μνημειακός πόρος του νησιού.
Από τότε που εντάχθηκε στον ενιαίο Δήμο Χίου ουδέποτε η κατάσταση του απασχόλησε κάποιο Δημοτικό Συμβούλιο. Επί Πολύδωρου, Επί Βουρνού, επί Κάρμαντζη. Έγινε αόρατος…
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο
Σ’ αυτόν το λησμονημένο απ’ όλους Ανάβατο πέφτει ο κλήρος να αποφανθεί για τις Μπαμπακιές. Ο πρόεδρος του, ο μόνιμα μαχητής, Γιώργης Φιστές, θα κληθεί με την ψήφο του να αποδεχτεί ή να αρνηθεί την εγκατάσταση στα χώματα της ευρύτερης περιοχής του μια δομή που θα καθορίσει τη Χίο των επόμενων δεκαετιών.
Η εκδίκηση του Αναβάτου έρχεται και είναι γλυκιά!

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.