Καλά να κλαίγονται οι χήρες και οι ζωντοχήρες… αλλά και οι παντρεμένες;

Με παραλληλισμό και μεταφορικές έννοιες θέλω να καταγράψω στο σημερινό μου κείμενο την περιρρέουσα παγκόσμια, αλλά και την τοπική Ελληνική ατμόσφαιρα που βασανίζει και ταλανίζει την ζωή όλης της ανθρωπότητας .

Τώρα για τον τίτλο βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει τι θέλει να πει ο ποιητής.
Και ας πάρουμε τα πράγματα απ’ την αρχή και ας καταθέσω όλα όσα συμβαίνουν στην ιδιαίτερη πατρίδα μας την Χίο!
Καθημερινά ακούμε και διαβάζουμε τα σχόλια τις απόψεις και τα άρθρα από πολλά ΜΜΕ και φορείς και συνδικαλιστικές οργανώσεις που τελευταία έχουν αρχίσει τα περισσότερα να κατακρίνουν τις κυβερνητικές αποφάσεις και οδηγίες για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία.
Πρώτο και καλύτερο τον εμβολιασμό και την ποσότητα των εμβολίων που έρχονται στην Ελλάδα σε σχέση με άλλα κράτη εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, ότι έχουν προχωρήσει στον εμβολιασμό σχεδόν όλου του πληθυσμού τους π.χ. Ισραήλ!
Ακούσαμε από στόματος του Πρωθυπουργού ότι έχουν προαγοραστεί 25 εκατομμύρια εμβόλια για τους Έλληνες.
Αυτό που πολλοί δεν μπορούν να καταλάβουν λόγω άγνοιας είναι ότι όλα εξαρτώνται από την παραγωγή των Φαρμακευτικών εταιρειών που και αυτές περιμένουν από άλλες βιομηχανίες τα φιαλίδια τις σύριγγες και βελόνες ακόμη και τα πώματα που χρειάζονται για όλη την υφήλιο που είναι ο πληθυσμός δισεκατομμύρια.
Και ερχόμαστε τώρα στον τίτλο του άρθρου μου ” καλά να κλαίγονται οι χήρες και οι ζωντοχήρες… αλλά και οι παντρεμένες; “
Δηλαδή κλαίγονται οι ευάλωτες ομάδες με αυτό το λίγο επίδομα που τους χορηγείται, αλλά να κλαίγονται και οι προνομιούχοι και οι έχοντες και κατέχοντες που μερικοί απ’ αυτούς την πάτησαν επειδή δούλευαν “Μαύρα” και δεν μπορούν να δικαιολογήσουν εισοδήματα από τα οποία εξαρτάται η επιδότηση του κράτους .
Ακούμε καθημερινά ότι θα κλείσουν πολλά καταστήματα και μαγαζιά λόγω του Κορωνοϊού και της κλεισούρας και ότι έχουν καταστραφεί!
Και σας λέω ντόμπρα καθαρά και ξάστερα ότι δεν πρόκειται να κλείσει καμία επιχείρηση με τα μέτρα προστασίας και την βοήθεια του κράτους.
Μάθανε όλοι να κλαίγονται!
Και θέτω τα έξης ερωτήματα σε όλους τους καταστηματάρχες και επιχειρηματίες πότε και σε ποιά κρίση είχαν την προστασία που τους παρέχει η σημερινή Κυβέρνηση;
Γιατί σαν παλιός επαγγελματίας γνωρίζω πολύ καλά ότι τα μεγάλα έξοδα της επιχείρησης είναι το ενοίκιο οι μισθοί των υπαλλήλων και οι ασφαλιστικές εισφορές.
Όσο για τα εμπορεύματα δεν είναι είδος ψυγείου που θα χαλάσει.
Μήπως η Κυβέρνηση άφησε κανέναν πολίτη να πεθάνει της πείνας;
Μήπως σταμάτησε την χορήγηση των επιδομάτων και βοηθημάτων τόσο στους χρόνιους ανέργους όσο και τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού;
Μήπως δεν πληρώνει το μισθό όλων των υπαλλήλων που είναι σε αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων και επιχειρήσεων;
Μήπως δεν πληρώνει το κράτος ένα μεγάλο μέρος του ενοικίου και τώρα μάλιστα σχεδόν όλο το ενοίκιο μέχρι να ανοίξουν οι επιχειρήσεις και να βρεθούμε στην κανονικότητα;
Μήπως δεν έχουν παγώσει και ανασταλεί όλες οι υποχρεώσεις προς το δημόσιο καθώς και κάθε είδους δάνειο;
Μήπως δεν έχουν παγώσει όλοι οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας;
Μήπως δεν πληρώνει τις συντάξεις σε όλους τους συνταξιούχους;
Μήπως δεν πληρώνει τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων;
Πιστεύω ότι δεν υπάρχει κανένας πολίτης της Ελλάδας που να λέει το ψωμί ψωμάκι και να πεινάει!
Απλώς η μεσαία τάξη έχει στερηθεί τις πολλές εξόδους τα γλέντια και τα ξενύχτια και τα ταξίδια ανά την υφήλιο δηλαδή την καλοπέραση.
Βλέπουμε καθημερινά τους αρνητές της μάσκας και τους ανεγκέφαλους με τον συνωστισμό με τα πάρτυ τα ποτά και τα ξενύχτια καθώς και τους γύφτους που είναι αμόρφωτοι και δεν καταλαβαίνουν και συμπεριφέρονται ως Αγέλη και μεταδίδεται η πανδημία του Κορωνοϊού και έχουμε συνεχώς αυστηρές απαγορεύσεις !
Παρ όλα τα προβλήματα διεθνή και πλησίον της γειτονιάς μας με την συμπεριφορά της Τουρκίας που είμαστε αναγκασμένοι να προβούμε σε εξοπλιστικά προγράμματα, εν τούτοις η οικονομική κατάσταση της χώρας μας αντέχει!
Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο συνιστώ και θυμίζω σε όλους τους τύπους που ασχολούνται με την επικοινωνία και ενημέρωση να μην ξεχνάμε τί είδους Κυβέρνηση είχαμε πριν δύο χρόνια και αν τους είχαμε σήμερα πού θα βρισκόμαστε.
Ευτυχώς μέσα στην ατυχία της πανδημίας του Κορωνοϊού είμαστε τυχεροί που βρεθήκαμε να μας Κυβερνούν άνθρωποι σοβαροί και υπεύθυνοι με διεθνές κύρος !
Καλό ξημέρωμα με πολύ Αγάπη και Αισιοδοξία!
Χίος 13 Ιανουαρίου 2021 
Λευτέρης Πυκνής Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.