“Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη – Η κατοικία είναι δικαίωμα” – Η Επιτροπή Αγώνα Χίου ενάντια στις κατασχέσεις

Ο αγώνας μόλις ξεκίνησε και για το καλό όλων μας πρέπει να είναι νικηφόρος…

Μια πρώτη αγωνιστική απάντηση δόθηκε από το Χιώτικο λαό και φορείς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της επιτροπής αγώνα Χίου για τους πλειστηριασμούς έξω από το κατάστημα της Alpha Bank στη Χίο. Συγκεκριμένα έδωσαν το παρόν εκπρόσωποι της Ο.Ε.Β.Ε., του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου, από το Σωματείο Συνταξιούχων ΕΦΚΑ Χίου, η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., έμποροι, ελεύθεροι επαγγελματίες και άλλοι, αλλά και εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων και παρατάξεων.

Με το πλαίσιο αγώνα στο χέρι και κεντρικό σύνθημα που αναγράφονταν σε πλακάτ “Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη – η κατοικία είναι δικαίωμα”, αντιπροσωπεία από τους συγκεντρωμένους επέδωσε το ψήφισμα στο Διευθυντή του καταστήματος της τράπεζας Alpha Bank της οδό Βλαστού, καθώς επίσης και στους δύο βουλευτές του νησιού μας κ. Μιχαηλίδη και κ. Μηταράκη.

Ύστερα από την πρώτη ελπιδοφόρα κινητοποίηση, το επόμενο ραντεβού είναι τα γραφεία της Ο.Ε.Β.Ε. στην oδό Καλοπλύτου 13 την Μ. Τρίτη από ώρα 19:00 έως 22:00. Για οποιαδήποτε πληροφορία  επικοινωνήστε στα τηλέφωνα 6942222250 – 6948607617 – 6939270099 – 6936709055.

Υπενθυμίζουμε ότι τα αιτήματα με βάση το πλαίσιο που υπογράφεται με πάνω από 1400 υπογραφές, είναι:

– Κούρεµα των δανείων µας στο 50% και επαναδιαπραγμάτευση των όρων αποπληρωμής. – Να κουρευτούν τα δάνειά µας µε βάση το ποσό που είχε φθάσει το κεφάλαιο την ηµέρα της τελευταία καταβληθείσας δόσης.

– Κανένας τόκος υπερηµερίας. Καµία κεφαλαιοποίηση µη καταβληθέντων τόκων.

– Απαγόρευσης πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας αντικειμενικής αξίας 250.000 ευρώ προσαυξημένης κατά 50.000 για κάθε παιδί, και δευτερεύουσας κατοικίας αντικειμενικής αξίας μέχρι 150.000 ευρώ.

Και βέβαια όσοι δεν υπέγραψαν ακόμα το ψήφισμα κατά των κατασχέσεων και πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας μπορούν να επισκεφτούν τον παρακάτω σύνδεσμο στο διαδίκτυο και να το κάνουν:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfnyksJPevdJlgPqRiMUc5IuI6yBPNhKwUs-1nxvVcMkVN7oA/viewform ή μπορούν τηλεφωνικά στο 6948607617.

 

Από την Επιτροπή Αγώνα Χίου

ενάντια στις κατασχέσεις

Γιάννης Παληός

Ισίδωρος Χαλλιορής

Δέσποινα Νεαμονίτη

Βασίλης Παππάς

Γιάννης Κούνουπας

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.