Κατέπεσε μαχητικό F-4 FANTOM ανοιχτά της Ανδραβίδας – Μεγάλη επιχείρηση εντοπισμού των δύο ιπτάμενων το πρωί της Δευτέρας 30 Ιανουαρίου

Κατέπεσε νότια της Ανδραβίδας μαχητικό αεροσκάφος F-4 της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης. Στο αεροσκάφος, το οποίο εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση επέβαιναν δυο ιπτάμενοι που πρόλαβαν να κάνουν χρήση του συστήματος αυτόματης εγκατάλειψης.

Έπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας.

Η επίσημη ανακοίνωση «την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10:30, αεροσκάφος F-4 (διθέσιο) της 338Μ/117ΠΜ που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας».

Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τους δύο άνδρες με τη συμμετοχή αεροναυαγοσωστικού ελικοπτέρου της Πολεμικής Αεροπορίας και ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού, έχει ενεργοποιηθεί το Λιμενικό ενώ ξεκινά πλοίο επιφανείας του Πολεμικού Ναυτικού για την περιοχή.

Εκτιμήσεις για τεχνική βλάβη

Σύμφωνα με τον αντιπτέραρχο ε.α. Βασίλη Γεωργούση, εφόσον σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι δυο ιπτάμενοι είχαν ενημερώσει ότι θα εκαταλείψουν το αεροσκάφοςαυτό σημαίνει, όπως τονίζει, ότι υπήρχε τεχνική βλάβη, η οποία δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί.

«Υποθέτω λόγω του σημείου πως ήταν σε καθοδο προς το αεροδρόμιο, λόγω του τεχνικού προβλήματος, επιδεινώθηκε η κατάσταση, και σε ασφαλές ύψος το εγκατέλειψαν» είπε.

Πηγή: ΕΡΤ

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.