Κεραμέως: Δεν υπάρχει εισήγηση για κλείσιμο Γυμνασίων – Λυκείων

Προς το παρόν δεν υπάρχει εισήγηση για το κλείσιμο των Γυμνασίων και των Λυκείων – Τα τρία επίπεδα λειτουργίας της πανεπιστημιακής αστυνομίας

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως διαβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι δεν θα κλείσουν τα σχολεία, καθώς το πρόβλημα της μετάδοσης του ιού δεν είναι μεγάλο, σύμφωνα με την ίδια.

«Δεν υπάρχει στην ατζέντα της επιτροπής το κλείσιμο των σχολείων» τόνισε.

Όπως εξήγησε σε δηλώσεις της στο ραδιόφωνο Θέμα 104,6, προς το παρόν δεν υπάρχει εισήγηση για το κλείσιμο των Γυμνασίων και των Λυκείων.

Τα ποσοστά θετικότητας στα τεστ που γίνονται είναι στο 0,23%, τα κλειστά τμήματα είναι 0,29%, ενώ τα κλειστά σχολεία στο 0,5% είπε ενδεικτικά η Νίκη Κεραμέως.

Αναφερόμενη στον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιο Εξαδάκτυλο, ο οποίος πρότεινε να κλείσουν τα γυμνάσια, είπε ότι πρόκειται για μεμονωμένες δηλώσεις τις οποίες δεν σχολιάζει.

Πανεπιστημιακή αστυνομία: Τρία επίπεδα λειτουργίας

Τρία θα είναι τα επίπεδα λειτουργίας του σώματος στα ΑΕΙ, όπως είπε η υπουργός Παιδείας.

Ειδικότερα, θα είναι κατάλληλα εκπαιδευμένο για τις εστίες παραβατικότητας που υπάρχουν σε κάποια ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, θα λειτουργεί προληπτικά και αποτρεπτικά για την εκτέλεση αξιόποινων πράξεων, ενώ θα έχει τη δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας με την αστυνομία, ώστε να επεμβαίνουν πιο γρήγορα όταν χρειάζεται.

«Κοροϊδία για τον Έλληνα φορολογούμενο να πληρώνει για όσους εισάγονται με λευκή κόλλα»

Μιλώντας για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, η Νίκη Κεραμέως σημείωσε ότι «φέρνει την κοινή λογική».

Διότι όπως είπε, δεν είναι λογικό να εισάγονται φοιτητές στα ΑΕΙ με βαθμό 0,6 ή λευκή κόλλα. «Κοροϊδεύουμε και τον ίδιο τον φοιτητή, παραπλανώντας τον ότι είναι σε έναν δρόμο χωρίς όμως προοπτική. Επιπλέον, αυτός που έχει εισαχθεί με αυτόν τον βαθμό είναι αμφίβολο ότι θα αποφοιτήσει κιόλας» ανέφερε.

Πρόσθεσε δε, ότι είναι μια κοροϊδία και για τον Έλληνα φορολογούμενο να πληρώνει για όσους εισάγονται με λευκή κόλλα.

Όπως σημείωσε, με αυτή τη μεταρρύθμιση, θα αξιοποιηθούν περισσότερα χρήματα από τους φόρους για την καλύτερη χρηματοδότηση των ΑΕΙ.

«Έχει έρθει η ώρα να δούμε σοβαρά τον ακαδημαϊκό χάρη της χώρας», πρόσθεσε αναφερόμενη σε τμήματα πανεπιστημίων. Με αφορμή αυτό, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι η προηγούμενη κυβέρνηση με βουλευτικές τροπολογίες άνοιγαν τμήματα, κάτι πρωτοφανές, τόνισε η Νίκη Κεραμέως.

«Οι εκπαιδευτικοί που απουσιάζουν διότι ανήκουν σε ευπαθή ομάδα έχουν αντικατασταθεί από αναπληρωτές με  3μηνη σύμβαση»

Η υπουργός απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση στους εκπαιδευτικούς αλλά και στους μαθητές άνω των 16 ετών, για μεγαλύτερη συμμετοχή στην πλατφόρμα εθελοντικής εξέτασης, ενώ δίνεται η δυνατότητα να εξεταστούν όσες φορές θέλουν.

Όπως είπε, υπάρχουν 486 σημεία στη χώρα για την εξέταση και ήδη έχουν πραγματοποιηθεί 20.000 έλεγχοι. Επιπλέον, η κ. Κεραμέως τόνισε ότι γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι στα σχολεία από κλιμάκια του ΕΟΔΥ. Είναι όπως εξήγησε ένα σημαντικό στοιχείο αφού δίνει την αντίστοιχη εικόνα των ασυμπτωματικών φορέων.

Υπογράμμισε ότι οι εκπαιδευτικοί που απουσιάζουν διότι ανήκουν σε ευπαθή ομάδα έχουν αντικατασταθεί από αναπληρωτές καθηγητές που έχουν 3μηνη σύμβαση. Εξήγησε ότι ο λόγος που είναι 3μήνη είναι για να καλύψουμε τα κενά και να μην φορολογούνται οι πολίτες για 2 καθηγητές σε μια θέση. Παράλληλα όπως είπε, έχουν γίνει περισσότερες προσλήψεις αναπληρωτών από ποτέ.

ΠΗΓΗ: alfavita.gr/

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.