Κλήσεις και sms στον αέρα

Παρελθόν θα αποτελεί η «λειτουργία πτήσης» για τους επιβάτες που ταξιδεύουν στην Ευρώπη καθώς σύμφωνα με την El Pais η Κομισιόν αναμένεται να ορίσει συγκεκριμένες συχνότητες του δικτύου 5G προκειμένου τα κινητά τηλέφωνα να  παραμένουν συνδεδεμένα και στον… αέρα.

Στην πράξη, η απόφαση θα δίνει το «πράσινο φως» στις αεροπορικές εταιρείες να επιτρέπουν στους πελάτες τους να πραγματοποιούν και να λαμβάνουν τηλεφωνικές κλήσεις, SMS και να κάνουν χρήση των δεδομένων τους.

Η υπηρεσία θα προσφέρεται με τη χρήση ενός ειδικού εξοπλισμού δικτύου που ονομάζεται “picocell”, το οποίο ουσιαστικά θα συνδέει το δίκτυο του αεροπλάνου με της γης μέσω δορυφόρου.

«Ο ουρανός δεν αποτελεί πλέον εμπόδιο όσον αφορά τις δυνατότητες που προσφέρει η υπερταχεία συνδεσιμότητα», δήλωσε ο Τιερί Μπρετόν, επίτροπος για την εσωτερική αγορά.

Έτσι οι αεροπορικές εταιρείες θα μπορούν να προσφέρουν την τελευταία τεχνολογία 5G στα αεροπλάνα τους, σύμφωνα με την πρόσφατη επικαιροποίηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με την επικοινωνία εν πτήσει.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.