Κλειστός ο δρόμος Λαγκάδας- Καρδαμύλων λόγω υπερχείλισης προφράγματος Σαραπιού

Οι έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν το απόγευμα της Παρασκευής, 25 Ιανουαρίου 2019, την υπερχείλιση του ημιτελούς φράγματος στη θέση Σαραπιό, λίγο πριν τη διασταύρωση για το χωριό Πιτυός, του Εθνικού δρόμου Χίου- Καρδαμύλων.

Μηχανήματα της Περιφέρειας επιχειρήθηκε η διάνοιξη χαντακιού βάθους μισού μέτρου, μέσα από το οποίο διοχετεύτηκαν τα νερά της υπερχείλισης.

Στο σημείο βρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Σταμάτης Κάρμαντζης, ο Δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς καθώς και η πολιτική προστασία του Δήμου, ενώ σε επιφυλακή βρίσκονταν οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, του Δήμου Χίου, η Πυροσβεστική, η Αστυνομία αλλά και ο στρατός.

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου ανακοινώνεται ότι, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών και επικινδυνότητας του προφράγματος στην περιοχή «Σαραπιό» της Χίου, πραγματοποιείται διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Χίου – Καρδαμύλων, από το ύψος του 16ου χιλιομέτρου (Κόμβος Λαγκάδας), έως το ύψος του 22ου χιλιομέτρου (Κόμβος Πιτυούς).

Από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χίου, έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων στο οδικό δίκτυο της περιοχής, ενώ η κυκλοφορία από τη Χίο στα Καρδάμυλα διεξάγεται μέσω επαρχιακής οδού Χίου – Αμανής (Άγιος Ισίδωρος – Πιτυός – Καρδάμυλα).

Ο Δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς και ο Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας παρουσία της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου βρεθήκαν στο φράγμα του Σαραπιού ώστε να εκτιμήσουν την κατάσταση που προκλήθηκε από τα έντονα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή και να βοηθήσουν κατά το δυνατό τα συνεργεία της περιφέρειας.

Ο Δήμος Χίου έχει λάβει όλα τα μέτρα που απαιτούνται και η πολιτική προστασία βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση. Τα συνεργεία και οι εργολάβοι του Δήμου επιχειρούν σε κάθε περιστατικό σε όλη τη Χίο, αντιμετωπίζοντας άμεσα την κατάσταση.

Συνιστάται στους οδηγούς να κινούνται με ιδιαίτερη προσοχή στο οδικό δίκτυο, ειδικά στην περιοχή της Αμανής όπου τα περιστατικά κατολισθήσεων είναι αυξημένα. 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.