Κοινωνικός  Ξενώνας  – Δύο χρόνια μετά, ακόμα ψάχνουμε κτίριο να στεγαστεί

 

Παρέμβαση έκανε ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Χίου, κος Βενέτος Σίμος στον ΑΝΤ1 Αιγαίου και στην εκπομπή «Καλημέρα με τον ΑΝΤ1 Αιγαίου» με τον Κώστα Κυδώνη, για το θέμα του Κοινωνικού Υπνωτηρίου.

Το Δεκέμβριο του 2020 είχε προταθεί από την Τοπική Κοινότητα Χίου η δημιουργία ενός δημοτικού ξενώνα που θα μπορούσε να φιλοξενήσει κάποιους συμπολίτες μας που θα είχαν ανάγκη προσωρινής στέγασης , πιθανόν κάποιους μετά από αναγκαστική έξωση, μετά από κατάσχεση της οικίας τους, μετά από ενδοοικογενειακή βία κ. ά.

Η  πρόταση έγινε δεκτή από την Δημοτική Αρχή Κάρμαντζη και ψηφίστηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Έκτοτε έχει περιέλθει στην αρμοδιότητα της Υπηρεσίας Πρόνοιας του Δήμου προς υλοποίηση.

Όμως έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια και δεν έχει γίνει κάτι.

Σε σχετική ερώτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης 7 Νοεμβρίου 2022, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κος Γεώργιος Πατεριμός απάντησε ότι το θέμα το χειρίζεται η Πρόνοια.

Ο κος Βενέτος δήλωσε στον ΑΝΤ1 Αιγαίου ότι πληροφορήθηκε αρμοδίως  ότι η  Πρόνοια βρίσκεται ακόμη σε αναζήτηση χώρου στον οποίο θα στεγαστεί ο Ξενώνας.

Βέβαια μετά από σχεδόν δύο χρόνια από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου  τίθεται  θέμα τού κατά πόσον είναι εφικτή μια τέτοια προσπάθεια και σε τελική ανάλυση  κατά πόσον είναι επιθυμητή προς υλοποίηση.

Παρόμοια τύχη δυστυχώς είχε και η πρόταση για την δημιουργία μιας παιδικής χαράς για ΑΜΕΑ.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.