Κοινωνικό μέρισμα: Δικαιούχοι όλοι οι επιδοτούμενοι ανάπηροι από ΟΠΕΚΑ

Ανατροπές της τελευταίας στιγμής έκρυβε η Υπουργική Απόφαση για το Κοινωνικό Μέρισμα, την οποία υπέγραψε εχθές το απόγευμα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Μεγάλοι κερδισμένοι βγαίνουν περισσότεροι από 30.000 άτομα με αναπηρία τα οποία -με πάνδημη απαίτηση- ανεξαρτήτως θα λάβουν τελικώς σε λίγες ημέρες τα 700 ευρώ, ανεξαρτήτως ηλικίας και όχι μόνον τα παιδιά έως 24 ετών, είτε ζουν με τους γονείς τους είτε μόνοι τους, ή και αν ακόμα είναι οι ίδιοι γονείς.
Μοναδική προϋπόθεση είναι να λαμβάνουν τακτικό επίδομα από τον ΟΠΕΚΑ.
Εν αναμονή της δημοσίευσης της Υπουργικής Απόφασης στο ΦΕΚ, πληροφορίες αναφέρουν ότι «ημερομηνία – κλειδί» σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση θα είναι να επιδοτούνταν από τον ΟΠΕΚΑ κατά τις 30 Νοεμβρίου 2019. Αποκλείονται δηλαδή μόνον ΑμΕΑ που δεν λαμβάνουν το επίδομα ή εφόσον για διάφορους λόγους τους διεκόπηκε πριν τον μήνα Νοέμβριο.

Με βάση τα παραπάνω, όπως θα προβλέπει και η υπουργική απόφαση που θα δημοσιευθεί σε ΦΕΚ την Παρασκευή, το Κοινωνικό Μέρισμα θα δοθεί σε:
Νοικοκυριά (ακόμα και ατομικά) όπου τουλάχιστον ένα μέλος τους λαμβάνει επίδομα αναπηρίας από τον ΟΠΕΚΑ.
Πολύτεκνες οικογένειες (4 παιδιά και άνω) αν το οικογενειακό εισόδημα αλλά και οι τραπεζικές καταθέσεις τους δεν ξεπερνούν το ποσόν των 20.000 ευρώ.
Νοικοκυριά με τουλάχιστον 1 ή και τους 2 γονείς άνεργους –βραχυχρόνια ή μακροχρόνια- εφόσον το οικογενειακό εισόδημα δεν ξεπερνά τις 15.000 ευρώ και οι καταθέσεις τις 20.000 ευρώ.

Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να ανοίξει η πλατφόρμα των αιτήσεων (koinonikomerisma.gr) έως την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου, αν και φαντάζει αισιόδοξη ίσως η πρόβλεψη για να ξεκινήσουν οι αιτήσεις από τις 16 του μηνός. Σε κάθε περίπτωση όμως, πρέπει οι να κλείσουν ως τις 26 Δεκεμβρίου, για να ξεκινήσουν και να τελειώσουν οι πληρωμές μέχρι και 31 Δεκεμβρίου το αργότερο.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.