Κοινωνικό μέρισμα: Το αργότερο μέχρι την Τρίτη η πληρωμή των 215 εκατ. ευρώ

Το αργότερο μέχρι και αύριο Τρίτη θα πιστωθεί στους λογαριασμούς περίπου 267.342 νοικοκυριών το βοήθημα των 700 ευρώ που δίνεται φέτος με την διαδικασία του κοινωνικού μερίσματος. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανέφερε ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το μέρισμα να πιστωθεί στους δικαιούχους των οποίων η αίτηση έχει εγκριθεί, από σήμερα.

«Εφόσον μπορέσουν να έχουν φορτώσει τα στοιχεία των δικαιούχων, θα πιστωθούν μέχρι σήμερα το απόγευμα τα χρήματα στον λογαριασμό τους και όσα δεν προλάβουν, θα είναι την Τρίτη. Σε κάθε περίπτωση θα έχει τελειώσει η διαδικασία μέχρι τις 31 του μηνός», ξεκαθάρισε ο κ. Πέτσας.

Ως γνωστό το βοήθημα αυτό είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο και είναι παράνομο να συμψηφιστεί με κάποια άλλη οφειλή του δικαιούχου. Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο βοήθημα είναι το δεύτερο μέρισμα που δίνεται φέτος αφού έχει προηγηθεί η καταβολή αντιστοίχου βοηθήματος ως 13 σύνταξη τον περασμένο Μάιο.  Το μέρισμα του χειμώνα θα δοθεί σε τέσσερις συγκεκριμένες κατηγορίες οικονομικά ευάλωτων νοικοκυριών.

Σε κάθε περίπτωση, οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος θα εισπράξουν το ποσό σε δύο δόσεις. Η πρώτη δόση θα φανεί πιθανότατα σήμερα το απόγευμα στους τραπεζικούς λογαριασμούς στους οποίους θα πιστωθούν περίπου 187 εκατ. ευρώ (ή 700 ευρώ σε καθέναν από τους 267.342 δικαιούχους). Τα υπόλοιπα 28 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 215 εκ ευρώ που έχει ανακοινωθεί ότι θα διατεθούν θα δοθούν στις αρχές του 2020 καθώς η ΑΑΔΕ θα πραγματοποιήσει μια ακόμη πληρωμή μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία εξέτασης των ενστάσεων αλλά και η επεξεργασία όλων των απορριπτικών αιτήσεων που έγινε μέσω της πλατφόρμας κοινωνικό μέρισμα.

Πρόκειται για περίπου 40.000 νοικοκυριά τα οποία βρίσκονται προς το παρόν σε γκρίζα ζώνη αφού παρά τις διορθώσεις που έγιναν με τα αρχεία της ΑΑΔΕ δεν κατάφεραν μέχρι και σήμερα να έχουν εγκεκριμένη αίτηση.

Όλοι αυτοί χρειάζεται να συμπληρώσουν μια δεύτερη σειρά στοιχείων για να κάνουν ένσταση διεκδικώντας το βοήθημα. Η προθεσμία για τις ενστάσεις σε δεύτερο ειδικό site είναι μέχρι και τις 15 Ιανουαρίου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.