Κορωνοϊός: Αλλάζει από σήμερα το ωράριο μετακίνησης – Όλα τα νέα μέτρα

Νέα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, με στόχο να λειτουργήσουν ως «βαλβίδες αποσυμπίεσης και εκτόνωσης» των πολιτών λόγω της κόπωσης από τον έναν χρόνο της πανδημίας τίθενται σε ισχύ από σήμερα.

Όπως ανακοινώθηκε κατά την ενημέρωση από σήμερα:

– Επεκτείνεται το ωράριο μετακίνησης έως τις 21.00 όλες τις ημέρες και σε όλη την επικράτεια. Συνεπώς η απαγόρευση μετακίνησης θα ισχύει από τις 21.00 έως τις 5.00 τα ξημερώματα.

– Ανοίγουν τα πάρκα, όπου θα επιτρέπονται έως 3 άτομα παρέα εκτός αν αφορά οικογένειες και με υποχρεωτική χρήση μάσκας (με sms 6)

– Ερασιτεχνική αλιεία, είτε από πλωτό μέσο μήκους έως 8 μέτρων, είτε από την παραλία για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους και μόνο δήμους και με τη χρήση του κωδικού 6, προσεγγίζοντας δηλαδή πεζοί ή με ποδήλατα και με τα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα, στην περίπτωση ιδιοκτητών σκαφών, ήτοι το Ε9 που αποδεικνύει την ιδιοκτησία του σκάφους

Επίσης, επιτρέπεται η τέλεση λειτουργίας στον καθεδρικό ναό εκάστου δήμου, με αναλογία 1 πιστού ανά 25 τετραγωνικά και με όριο τους 20 πιστούς και με υποχρεωτική χρήση μάσκας, καθώς και υποχρεωτικό testing με ευθύνη της οικείας Ιεράς Μητροπόλεως σε ιερείς και ψάλτες για τις ακόλουθες τρεις θρησκευτικές εορτές:

Για την Κυριακή της Ορθοδοξίας 21 Μαρτίου, για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου 25 Μαρτίου και τους Δεύτερους Χαιρετισμούς της Θεοτόκου 26 Μαρτίου.

Τέλος, από τη Δευτέρα 22 Μαρτίου:

– Ανοίγουν οι υπαίθριοι αρχαιολογικοί χώροι τηρουμένων όλων των ήδη υφιστάμενων αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων

– Επαναλειτουργούν κομμωτήρια και κέντρα περιποίησης άκρων με αυστηρούς κανόνες τήρησης των πρωτοκόλλων

Να σημειωθεί πως σε ό,τι αφορά τον κωδικό 6 δεν υπάρχουν αλλαγές, δηλαδή για τη χρήση του η μετακίνηση θα γίνεται μόνο με πόδια ή ποδήλατο και όχι με αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα. Το ίδιο ισχύει και για τη λειτουργία των πάρκων και τις επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους.

Δωρεάν τεστ κάθε εβδομάδα στους πολίτες

Όπως ανακοινώθηκε στη χθεσινή ενημέρωση, κάθε πολίτης, από το τέλος Μαρτίου και τις αρχές Απριλίου, θα μπορεί να προμηθεύεται από το φαρμακείο της γειτονιάς του ένα δωρεάν τεστ την εβδομάδα. Αυτό θα γίνεται παρέχοντας τον αριθμό ΑΜΚΑ στον φαρμακοποιό, ώστε να μπορεί να επιτηρεί πλέον ατομικά τη μεταδοτικότητα του ιού.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.