Κρούσμα ευλογιάς στην Ελλάδα

Το πρώτο ύποπτο κρούσμα της ευλογιάς των πιθήκων αξιολογούν οι ελληνικές υγειονομικές αρχές Πρόκειται για τουρίστα άνδρα 29 χρόνων που είχε ταξιδέψει στην Κεφαλονιά μαζί με τη σύντροφό του για διακοπές ο νεαρός άνδρας φέρει δερματικά εξανθήματα και άλλα συμπτώματα που παραπέμπουν σε αυτά της ευλογιάς των πιθήκων.

Υγειονομικές αρχές της Κεφαλονιάς που αξιολόγησαν το περιστατικό το χαρακτηρίζουν ως ύποπτο για ευλογιά των πιθήκων. Ήδη οργανώνεται η διακομιδή του άνδρα από το ΕΚΑΒ με όλα τα σχετικά μέτρα ασφαλείας Θα  μεταφερθεί μέσα σε ειδική κάψουλα για την προστασία της δημόσιας υγείας. Ο 29χρονος θα αξιολογηθεί λεπτομερώς από το επιστημονικό προσωπικό του νοσοκομείου Αττικόν όπου θα μεταφερθεί απόψε ώστε να διαπιστωθεί αν όντως έχει μολυνθεί από τον ιό που προκαλεί την ευλογιά των πιθήκων ή πρόκειται για κάτι άλλο Σε ειδική  ειδική κάψουλα θα μεταφερθεί και η σύντροφος του 29χρονου αν και δεν φέρει σχετική συμπτωματολογία ωστόσο κρίθηκε απαραίτητο τόσο από τις υγειονομικές αρχές όσο και από το πλήρωμα του ΕΚΑΒ ότι έπρεπε και οι δύο να μεταφερθούν στην Αθήνα βάσει του αυστηρού και Νομικού πρωτοκόλλου που ισχύει για τα λοιμώδη νοσήματα.

Πηγή: πρώτο θέμα

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.