Κρυφά ο Τσίπρας στο Μάτι Αττικής

Ελάχιστα λεπτά της ώρας φαίνεται πως κράτησε η επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Μάτι ο οποίος επισκέφθηκε την περιοχή μία εβδομάδα μετά το ξέσπασμα της φονικής πυρκαγιάς με τους δεκάδες νεκρούς, είδε ένα μέρος από την καταστροφή που άφησε πίσω της η φονική πυρκαγιά και έφυγε σε χρόνο ρεκόρ προκειμένου να μη γίνει δέκτης της λαϊκής οργής από τους κατοίκους της Ανατολικής Αττικής.

Ο πρωθυπουργός αποφάσισε να επισκεφτεί τις πληγείσες περιοχές υπό άκρα μυστικότητα και έχοντας μόνο μαζί του μόνο μία κάμερα της ΕΡΤ η οποία σε λίγη ώρα θα μεταδώσει πλάνα.

Σύμφωνα με αστυνομικό που μίλησε στο in.gr, ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε για ελάχιστα λεπτά τις πληγείσες περιοχές στην Ανατολική Αττική χωρίς να γίνει αντιληπτός από τους κατοίκους και αποχώρησε.

Ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, συνομίλησε για λίγα λεπτά της ώρας με κλιμάκια της Πυροσβεστικής και του Στρατού που βρίσκονται στην περιοχή, καθώς και με μηχανικούς που κάνουν την καταγραφή των κτιρίων που έχουν υποστεί ζημιές.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του ΑΠΕ, η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην περιοχή κράτησε μία ώρα και εκτός εκτός από τους μηχανικούς και τους εργαζόμενους που παραμένουν στην περιοχή, συνομίλησε και με πολίτες. Ωστόσο, η επίσκεψή του δεν μεταδόθηκε ζωντανά από την κρατική τηλεόραση ούτε είχε προαναγγελθεί για προφανείς λόγους.

Το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού με νεότερη ανακοίνωση και αφού αποχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας από το σημείο, αναφέρει ότι επισκέφτηκε την Αργυρή Ακτή, το Ρέμα στο Κόκκινο Λιμανάκι, αλλά και το Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής και του Στρατού στο Λεωφορείο Όλυμπος.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο πρωθυπουργός συνομίλησε με πολίτες, πυροσβέστες και στρατιώτες, ενώ ενημερώθηκε για την κατάσταση από τον υπαρχηγό της Πυροσβεστικής, κ. Αναγνωστάκη, αλλά και τους μηχανικούς του Υπουργείου Υποδομών, που βρίσκονται στο πεδίο, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση.
Μία εβδομάδα μετά

Ο Αλέξης Τσίπρας, μία εβδομάδα μετά την έναρξη της φονικής πυρκαγιάς αλλά και μετά τις σοβαρότατες καταγγελίες για την κυβέρνηση με τις οποίες επιβεβαιώνεται ότι γνώριζαν ότι υπήρχαν νεκροί όταν έγινε η σύσκεψη του Συντονιστικού το βράδυ της Δευτέρας παρουσία του πρωθυπουργού αποφάσισε να βρεθεί στις πληγείσες περιοχές. Μία επίσκεψη που οργανώθηκε υπό άκρα μυστικότητα προκειμένου να μην κινητοποιηθούν όσοι κάτοικοι έχουν απομείνει στην περιοχή προσπαθώντας να σώσουν ότι απέμεινε από τα σπίτια τους και να μην επαναληφθούν οι σκηνές με τη λαϊκή οργή του κόσμου που δέχθηκε ο συγκυβερνήτης Πάνος Καμμένος.

Με τον τρόπο που κινήθηκε ο πρωθυπουργός στις πληγείσες περιοχές, είναι προφανής η αγωνία του να μην έρθει αντιμέτωπος με την οργή του κόσμου για τα λάθη και τις παραλείψεις στο επιχειρησιακό κομμάτι της επιχείρησης για την απομάκρυνση των κατοίκων που είχαν εγκλωβιστεί στην Ανατολική Αττική.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.