Κυβέρνηση-Δημοτική αρχή-Αξιωματική αντιπολίτευση μακριά από τις αιτίες του προσφυγικού προβλήματος και ρατσιστικό ντελίριο από Τσάκο και ελάχιστους παριστάμενους γνωστούς – άγνωστους

Σε μια θεματική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου απόκρυψης και αποπροσανατολισμού από την ουσία, μετατράπηκε αυτή για το προσφυγικό-μεταναστευτικό, που πραγματοποιήθηκε στις 17-10-2018.

Η ένταση που επικρατεί γύρω από το ζήτημα στο νησί μας, με τους κατοίκους του Χαλκειούς, όπου βρίσκεται το ΚΥΤ, δεν εκτονώθηκε. Με δεδομένο ότι η κυβερνητική πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιμένει στην πολιτική εγκλωβισμού της ΕΕ και των συμφωνιών της, με δεδομένη την Νατοϊκή αντίληψη του «yes man” από κυβέρνηση, ΝΔ και λοιπά κόμματα του αστικού τόξου, οι απαντήσεις ήταν προαποφασισμένες σε βάρος και των προσφύγων-μεταναστών και των κατοίκων των νησιών μας και της χώρας μας.

Η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, ο επικεφαλής της ΛΑ.Σ. Δ. Χίου και δημοτικός σύμβουλος Μάρκος Σκούφαλος, εκπρόσωποι ταξικών συνδικάτων και του συλλόγου γυναικών Χίου, κατέδειξαν χωρίς περιστροφές τη ρίζα του προβλήματος που γεννά την προσφυγιά και τη μετανάστευση και δεν είναι άλλο από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στους οποίους συμμετέχουν δίνοντας γη και ύδωρ και οι ελληνικές κυβερνήσεις των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και η τωρινή των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που υπερέβη εαυτόν.

Δεν έλειψε και η δόση του ρατσιστικού φασιστικού δηλητηρίου που έριξε ο γνωστός πλέον δημοτικός σύμβουλος της δημοτικής παράταξης Βουρνού, Τσάκος, ο οποίος με την ανοχή του προεδρείου και του δημάρχου, αντί της αποπομπής του, πυροδότησε την ένταση στο Δ.Σ.

 Αναλυτικά ο δημοτικός σύμβουλος της ΛΑΣ κατέθεσε τα παρακάτω:

«Συνάδελφοι και συναδέλφισσες και αγαπητοί παριστάμενοι, είναι ένα υπέροχο ποίημα του Σεφέρη που λέγεται «Οι γάτες του Αϊ-Νικόλα». Σ’ αυτό λοιπόν οι αγιοβασιλίτες καλόγεροι προκειμένου να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα που είχαν με τα φίδια στο νησί της Κύπρου, μάζεψαν γάτες, τις αμόλησαν και ευτυχώς σώθηκε το νησί. Χτυπώντας οι γάτες τα φίδια βέβαια φυσικό ήταν, έχοντας εισπράξει τόσο δηλητήριο, να αρχίσουν να ψοφούν η μία μετά την άλλη. Εγώ επειδή δεν είμαι γάτα, το  δηλητήριο δεν πρόκειται να το ανεχτώ, ειδικά όταν το έχω δίπλα μου. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι η απάντησή μου δόθηκε σε συγκεκριμένο άτομο με φασιστική ατζέντα και όχι για πρώτη φορά μέσα στο δημοτικό συμβούλιο.

Κακώς λοιπόν οι αγαπητοί φίλοι σηκώθηκαν επάνω και έλεγαν αυτά που έλεγαν. Δεν τους κακίζω. Στο χωριό (Χαλκειός, που βρίσκεται το ΚΥΤ) έχω πάει πολλές φορές, έχω πιει καφέ που μου κερνάνε, αλλά θα πρέπει να έχουν τα μάτια στην ψυχή ανοιχτά και να βλέπουν ποιος είναι ο εχθρός τους

»Ένα δεύτερο που ακούστηκε ήταν η φράση “προδότης”. Aγαπητοί φίλοι, δεν επιστρέφω τίποτα σε σας, αλλά επειδή έχω καθήκον σαν δάσκαλος να πω ποιος είναι ο προδότης, λέω πως προδότες ήταν οι χίτες οι ταγματασφαλίτες, φασίστες και συνεργάτες των Γερμανών. Προδότες ήταν οι συνεργάτες της χούντας. Προδότης είναι αυτός που συνειδητά τσακίζει τα συμφέροντα του λαού υπέρ των συμφερόντων της τάξης του. Εμείς είμαστε πάντα απέναντι σε όλους αυτούς.

»Κύριε Υπουργέ και η κυβέρνησή σας και η μελλούμενη όπως θέλει να είναι η κυβέρνηση του κ Μηταράκη, η Νέα Δημοκρατία αρέσκονται στη φράση της “γεωστρατηγικής αναβάθμισης”. Εσείς το λέτε γεωστρατηγική αναβάθμιση άλλοι το λένε “ανάπτυξη”… Ας δούμε εν τάχει ποια ήταν η γεωστρατηγική αναβάθμιση εκεί που έγινε. Στη Λιβύη έφυγε ο δικτάτωρ, όπως λένε Καντάφι, έμειναν οι φύλαρχοι, το αλώνισμα των ιμπεριαλιστών Αμερικανών και Ευρωπαίων, Γάλλοι κ.λπ. κ.λπ. Στη Συρία το “παιχνίδι” με τον ISIS, Ρώσοι, Αμερικανοί, Γάλλοι. Ιράκ, Ιράν, Αφγανιστάν, πιο παλιά η Γιουγκοσλαβία. Αυτή είναι η “γεωστρατηγική αναβάθμιση“. Αίμα του λαού στο βωμό των πετρελαίων, των νέων δρόμων του μεταξιού κ.λπ.

»Επειδή κάνατε αναφορά συγκεκριμένη στις πηγές του προσφυγικού, δηλαδή στον πόλεμο και στο trafficking μέσω των συγκεκριμένων εμπόρων ανθρώπινης σάρκας και το έργο “πόλεμός“ και το trafficking έχουν ένα κοινό παρονομαστή: Εμπόριο ανθρώπων. Καπιταλισμός. Τον αποδέχεστε, τον ζείτε, τον διαχειρίζεστε, σας αρέσει. Αλλά δεν μιλάει κανένας. θέλετε να το αποφύγετε.”Aυτά είναι πολιτικά”, λέτε, “τι τα ανακατεύεις;” Άρα να αλλάξουμε τη μοίρα μας δε γίνεται. Και αρχίζω εγώ να καβγαδίζω με τους Χαλκούσους. Τα site της Χρυσής Αυγής αύριο θα γράφουνε: “γιουχάισμα πάλι του Σκούφαλου”, στοιχείο ευτυχώς που μου κάνει την τιμή ο φασιστικός “Στόχος” να με φιλοξενεί και είμαι περήφανος για αυτό. Aπό κει και πέρα όμως ποιο είναι το αποτέλεσμα: Οι βαριές ευθύνες της κυβέρνησής σας, οι βαριές ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων που είναι μέχρι τα μπούνια στο ΝΑΤΟ, που σήμερα η χώρα μας συμμετέχει σε 13 νατοϊκές αποστολές με εν δυνάμει τον κίνδυνο να θρηνήσουμε Έλληνες αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και στρατιώτες σε αυτές τις αποστολές. Τη στιγμή που δίνονται τα τέσσερα δισεκατομμύρια που ανέφερε η συντρόφισσα βουλευτής του ΚΚΕ κ. Μανωλάκου, εσείς έρχεστε αυτή τη στιγμή να μας πείτε τι θα κάνουμε με το προσφυγικό. Τίποτα δεν μπορείτε να κάνετε για όλους τους παραπάνω λόγους. Είστε μέρος του προβλήματος και των πολέμων που αναπτύσσονται στην περιοχή μας.

»Αυτό που μπορεί βεβαίως να γίνει είναι η επιμονή του κόσμου, η οργάνωσή του, ο αγώνας του σε μία σωστή όμως κατεύθυνση. Και η “σωστή κατεύθυνση” δεν είναι αυτή τη στιγμή τα θύματα του ιμπεριαλιστικού πολέμου, δεν είναι η “σωστή κατεύθυνση” να μιλώ για λαθρομετανάστες και λαθροπιθήκους. Δεν μπορεί αυτή τη στιγμή η φτώχεια μου να στρέφεται ενάντια σ’ αυτόν οποίος ξεσπιτώθηκε, του κάψανε το σπίτι. Και, πολύ σωστά, έθεσε το ζήτημα η κ. λιμενάρχης ότι η αποστολή του Λιμενικού είναι να σώζει ζωές και όχι να απωθεί. Για να πάρω αυτά τα κείμενα της Παγχιακής Επιτροπής που έλεγαν “απώθηση” και απλά έχουν βρει ένα δικανικό λόγο άριστης ποιότητας, προκειμένου να αποφεύγουν το κύριο της πολιτικής τους που είναι  «εξαφανίστε» αυτούς τους ανθρώπους. Μέχρι και για τον έμπολα ακούσαμε όλες αυτές τις μέρες κάτω από τη δική της καθοδήγηση. Για το πώς ο έμπολα μπορεί να ταξιδέψει αεροπορικώς και να ‘ρθει μέσα από τα προσφυγόπουλα στα σχολεία και από κει να περάσει σε μας. Όταν ο έμπολα μέσα σε τρεις μέρες  σε στέλλει στον άλλο κόσμο.

»Κάτω από την καθοδήγηση αυτής της συγκεκριμένης επιτροπής έγινε το εξώδικο προς τους διευθυντές, μεταξύ των οποίων και εμένα. Γι’ αυτά λοιπόν να μιλήσουμε. Για το πώς αντιμετωπίζουμε τον ανθρώπινο πόνο. Και για να κλείνω σιγά σιγά, πώς είμαστε όλοι τόσο σίγουροι πως αυτός ο ανθρώπινος πόνος δεν αφορά και εμάς; Από πού πηγάζει αυτή η ασφάλεια ότι μέσα σε μία λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ που και η “πρώτη φορά αριστερά” ομιλεί στο όνομά της και πηγαίνει ο Υπουργός της, όπως οι άλλοι παλιά στο Skoby “στρατηγέ μου, ιδού ο στρατός σας” και πήγε και τους είπε “στρατηγοί μου, ιδού η χώρα να απλώσετε τις βάσεις σας”. Πώς λοιπόν είστε σίγουροι πως δεν μπορούμε να εμπλακούμε σε έναν τέτοιο πόλεμο σε τέτοιες συρράξεις και δεν θα είμαστε στη θέση αυτών των ανθρώπων;

»Κλείνοντας, συνάδελφοι, εμείς πήραμε μία πρωτοβουλία ως Λαϊκή Συσπείρωση και βγάλαμε ένα ψήφισμα το οποίο υπογράφεται από φορείς, συνδικαλιστές, από κοινωνικούς παράγοντες, από ανθρώπους που ενδιαφέρονται πάνω σε αυτά τα ζητήματα και που οι απόψεις τους δεν ταυτίζονται σώνει και καλά με αυτές της Λαϊκής Συσπείρωσης και του ΚΚΕ. Είναι ένα μίνιμουμ θέσεων, που ακουμπά στα άμεσα και καυτά ζητήματα Διαβάζω λοιπόν αυτό το ψήφισμα, το καταθέτω και παρακαλώ να φωτοτυπηθούν όλες οι υπογραφές και να δοθούν και στον κύριο Υπουργό:

“Απαιτούμε από την κυβέρνηση το άμεσο κλείσιμο του hotspot στη Χίο και σε όλα τα νησιά του Αιγαίου.

Nα απεγκλωβιστούν οι πρόσφυγες και μετανάστες από όλα τα νησιά και από τη χώρα.

 Να μετακινηθούν τώρα στην ηπειρωτική Ελλάδα υπηρεσίες ασύλου και ταυτοποίησης. Να απορροφηθούν όλοι οι εργαζόμενοι των hotspot ως μόνιμο προσωπικό σε κρατικές δομές, δήμους και περιφέρειες με βάση τον τόπο κατοικίας τους .

Να δοθούν αποζημιώσεις σε όλους όσους έχουν υποστεί ζημιές γύρω από τα hot spot”

»Eμείς αυτόν τον αγώνα προκρίνουμε, απομονώνοντας το αυγό του φιδιού και έχουμε ευθύνη ως δημοτικό συμβούλιο γιατί δεν το πράττουμε και όσοι δεν το πράττουμε. Από την άλλη μεριά να συμπαρασταθούμε σε αυτούς τους ανθρώπους τον ανθρώπινο πόνο να το νιώσουμε δικό μας πόνο προκειμένου όλοι μαζί να αγωνιστούμε σε αυτή τη κατεύθυνση. ΝΑΤΟ σημαίνει χούντες και πόλεμοι. Διαχρονικό μέχρι τέλους. Ευχαριστώ πολύ.-»

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.