Κυκλοφόρησαν δύο νέα βιβλία του Μπάμπη Κοιλιάρη

Δύο νέα βιβλία με πρωτότυπες ιστορίες και παραμύθια με την ιστορία και  τους θρύλους της Χίου, έκδωσε ο Μπάμπης Κοιλιάρης και οι εκδόσεις Άλφα Πι.

Το «17+1 μολύβια γράφουν παραμύθια » και το «13+1 μολύβια γράφουν ιστορίες »είναι κείμενα και ιστορίες που ο Μπάμπης Κοιλιάρης  έγραφε από το 1990.

Το πρώτο βιβλίο αφορά 18 πρωτότυπα παραμύθια που είναι βασισμένα σε  τοπωνύμια της Χίου όπως η Σικελιά και τα Δότια, αλλά και προϊόντα όπως οι Χιώτικες λαλάδες και η μαστίχα. Το δεύτερο βιβλίο πραγματεύεται διηγήματα και μυθοπλασίες που αφορούν τη Χίο από την εποχή των σπηλαίων(Οι Γάλακτοι και οι Μέλαινοι).

« Μεταφερόμαστε στην κλασική Χιώτικη ιστορία στην ακρόπολη του Εμποριού, το καρναβάλι των Ιώνων, τα Ανθεστήρια και τους Χιώτες γλύπτες Μικκιάδες. Αλλά και νεότερα, κυρίως βιωματικά από την παιδική μου ηλικία έως και 100 χρόνια μετά από σήμερα, με μια φανταστική ιστορία για την έλλειψη του νερού στη γη. Δεν λείπουν και ιστορίες από την γειτονιά που μεγάλωσα(Αγ. Ισίδωρος Νοσοκομείου) και το χωριό μου το Βασιλεώνοικο. Επειδή στα βιβλία αυτά έχω βάλει αγάπη και συναίσθημα για τον τόπο που γεννήθηκα και μεγάλωσα , κάτι που διακρίνει και εσάς ως θεματοφύλακες του τόπου, νομίζω ότι θα ήταν καλό να βοηθήσετε στην εξάπλωση τους, σχολιάζοντας τα στα μέσα που διαθέτετε», σημειώνει ο Μπάμπης Κοιλιάρης.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.