Κωνσταντίνος-Βίκτωρ Χατζησταμάτης | Έγκριση ολιγομελών τμημάτων στα ΕΠΑΛ Χίου

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου κος Κάρμαντζης Σταμάτης απέστειλε την Τρίτη 25/9/2018 τον Περιφερειακό Σύμβουλο κο Βεργίνα Κώστα να ενημερώσει τον Σύλλογο Διδασκόντων του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Χίου και τον Υπεύθυνο του Περιφερειακού Τμήματος Βορείου Αιγαίου της Ένωσης Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών (Π.Τ. Ε.Τ.Ε. Β.Α.) ότι συμπαρίσταται στο δίκαιο των αιτημάτων τους και θα τους δοθεί βήμα αν το θελήσουν στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26/9/2018  και ώρα 7:30μμ να εκθέσουν το ζήτημα μη έγκρισης των ολιγομελών τμημάτων του σχολείου τους αλλά και της Χίου γενικότερα.

Ο Υπεύθυνος του  Π.Τ. Ε.Τ.Ε. Β.Α. παρέστη στη συνεδρίαση εκπροσωπώντας και τον Σύλλογο Διδασκόντων του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Χίου μαζί με μαθητική αντιπροσωπία και έθεσε το ζήτημα στο Περιφερειακό Συμβούλιο παρόντος και της Περιφερειάρχου Βορείου Αιγαίου Καλογήρου Χριστιάνας η οποία εξέφρασε τη θετική της γνώμη ζητώντας παράλληλα και την σχετική έγγραφη εισήγηση.  Το Π.Τ. Ε.Τ.Ε. Β.Α. ανταποκρινόμενο στο συγκεκριμένο αίτημα απέστειλε  στην Περιφερειάρχη και το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου το Αρ. Πρωτ. 32/27-9-2018 έγγραφό του με το οποίο ζητάει τα ακόλουθα:

  • Να υπάρξει άμεσα προσωπική σας επικοινωνία με τον Υπουργό Παιδείας και την αρμόδια υφυπουργό που να βάζει το ζήτημα έγκρισης των συγκεκριμένων τμημάτων και να κοινοποιηθεί η απόφαση του Περιφερειακού σας Συμβουλίου
  • Να επιτραπεί η επανεγγραφή των μαθητών/τριων που εμμέσως εξαναγκάστηκαν σε αλλαγή τομέα ή ειδικότητας στα ΕΠΑ.Λ. του Βόρειου Αιγαίου στα τμήματα που αρχικά επιθυμούσαν
  • Να επανεξετασθεί το νομοθετικό πλαίσιο που αφορά τον χαρακτηρισμό των τμημάτων ως ολιγομελών και στο πλαίσιο της νησιωτικότητας σε μοναδικά τμήματα να επιτρέπεται η έγκρισή τους ακόμη και με έναν μαθητή. Παράλληλα να υπάρξει διαχωρισμός σε ότι αφορά την βάρδια των σχολείων ώστε όταν ένας Δήμος διαθέτει ένα μόνο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. αυτό να θεωρείται μοναδικό.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του Υπευθύνου του Π.Τ. Ε.Τ.Ε. Β.Α. σήμερα το πρωί με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου μας ενημέρωσαν ότι από ώρα σε ώρα θα εκδοθεί το ψήφισμα της Περιφέρειας το οποίο θα αποσταλεί άμεσα προς το Υπουργείο Παιδείας και παράλληλα το Π.Τ. Ε.Τ.Ε. Β.Α. αναλαμβάνει να το αποστείλει προς την Ο.Λ.Μ.Ε. όπως μας ζήτησαν σε τηλεφωνική επικοινωνία, ενόψει εξελίξεων που προβλέπονται έως αύριο που θα πραγματοποιηθεί το ΔΣ της ΟΛΜΕ.

 

Ευελπιστούμε σε μια άψογη συνεργασία μαζί σας.

Κωνσταντίνος-Βίκτωρ Χατζησταμάτης

Σύμβουλος Σταδιοδρομίας

Εκπαιδευτικός Τεχνολόγος Μηχανολόγος Μηχανικός

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.