Κώστας Τρομπούκης: «Συνολικά κάθε συνταξιούχος έχασε την περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ σχεδόν 2.000€ το χρόνο»

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή του Κώστα Κυδώνη στον Αντ1 Αιγαίου ήταν το πρωί της Παρασκεύης (17/5)ο Κώστας Τρομπούκης. Το πολιτικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας κληθείς να σχολιάσει τα πρόσφατα γεγονότα με τις συνεχείς προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο απάντησε πως «Τη Δευτέρα είχαμε 30 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, από 14 τουρκικά αεροσκάφη, την ίδια ώρα ένα τουρκικό F-16  πέρασε πάνω από την Χίο και τις Οινούσσες τη Δευτέρα το πρωί. Θα πρέπει να είμαστε πολύ αυστηροί σ’ αυτά τα θέματα, της διατήρησης της εθνικής μας ακεραιότητας, αλλά συγχρόνως της αναζήτησης τρόπων καλής γειτονίας. Δεν χρειάζονται κορώνες με λόγια. Χρειάζονται ουσιαστικές προσπάθειες διερεύνησης τρόπων καλής γειτονίας και παράλληλα διαφύλαξης της εθνικής μας ακεραιότητας».

Στην συνέχεια μιλώντας για την υποβάθμιση του διακυβεύματος των ευροεκλογών από τον Πρωθυπουργό, σχολίασε «Ο πρωθυπουργός είπε ότι ευρωεκλογές θα είναι ψήφος εμπιστοσύνης από τη Βουλή, μετά σε δημοσιογραφικά τραπέζια είπε άλλα πράγματα. Στο ναό της Δημοκρατίας ο Πρόεδρος της Κυβέρνησης δήλωσε ότι θα είναι ψήφος εμπιστοσύνης και έτσι πρέπει να είναι. Είναι η πρώτη φορά μετά το 2015, που τίθεται ερώτημα στην λαϊκή ετυμηγορία για την πολιτική της κυβέρνησης, γιατί αυτό σημαίνουν οι εκλογές, και ο λαός πρέπει να απαντήσει σ’ αυτό και ως τέτοιο πρέπει να το εκλάβει και η κυβέρνηση».

Εν συνεχεία και συζητώντας για τις παροχές της κυβέρνησης πριν τις εκλογές ο κ. Τρομπούκης επεσήμανε, ότι «τα τελευταία τέσσερα χρόνια με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχουν συντελεστεί 21 μειώσεις συντάξεων, κατάργηση του ΕΚΑΣ, μείωσης στις αποδοχές των συνταξιούχων μέχρι 38% με το νόμο Κατρούγκαλου, συνολικά κάθε συνταξιούχος έχασε την περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ σχεδόν 2.000€ το χρόνο και έρχεται τώρα να του δώσει πριν τις εκλογές ένα επίδομα. Προσβάλει με τέτοιον τρόπο τον Έλληνα πολίτη και ειδικά τον συνταξιούχο που είναι σαν να του λέει «πήγαινε με γεμάτη την τσέπη με τα χρήματα που θα πάρεις την Πέμπτη, για να πας την Κυριακή να ψηφίσεις. Το θεωρεί αυτό επίδομα που θα επαναλαμβάνεται κάθε Μάιο και να σας πω και μια πρόβλεψη; Αν έχουμε εκλογές τον Οκτώβριο δεν αποκλείεται τον Σεπτέμβριο να μας βγάλει ένα άλλο επίδομα που θα το ονομάσει 14η σύνταξη για να μας το δίνει κάθε Σεπτέμβριο. Εάν καταδέχεται ο Έλληνας πολίτης, με την περηφάνια που τον διακατέχει, να πάει να ψηφίσει μ’ αυτή τη λογική, τότε τι να πούμε; είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Ξεχνώντας τι έχει συντελεστεί τα προηγούμενα χρόνια. Να διευκρινίσω κάτι. Η Νέα Δημοκρατία δεν είναι αντίθετη στο να δοθεί το επίδομα, γιατί ήδη έχουν αφαιρεθεί πάρα πολλά από τον κόσμο, αλλά να δοθεί με τρόπο ουσιαστικό. Με κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου, με τροποποίηση του νόμου Κατρούγκαλου, με πράγματα που έχουν μακροχρόνια και ουσιαστική προσφορά στον συνταξιούχο και στον εργαζόμενο».

Τέλος στο σχόλιο του για την εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής και με την ιδιότητά του ως Άρχων του Οικουμενικού Πατριαρχείου τόνισε πως {Ο νέος Αρχιεπίσκοπος τυγχάνει να είναι πολύ φίλος μου από τα νεανικά μου χρόνια, αλλά πέραν αυτού ο κ. Ελπιδοφόρος είναι ικανός και φωτισμένος ιεράρχης, έχει όλη την παιδεία και τις ικανότητες που χρειάζεται γι’ αυτή την θέση και νομίζω ότι ήταν καταλληλότερη εκλογή του Οικουμενικού Πατριάρχη. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρει στο έργο του και θα πετύχει αυτό, που είπε ο Πατριάρχης στην προσφώνησή του, ότι «θα επαναφέρει την Αρχιεπισκοπή Αμερικής στο αρχαίον κάλος»}.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.