Κ.Μουτζούρης : Την Παρασκευή μαζί με τους Υπουργούς που θα έρθουν στην Χίο θα δώσουμε λύση για το Φράγμα “Κόρης Γεφύρι”.(Βίντεο)

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ ο Περιφεριάρχης Β. Αιγαίου κος Κ. Μουτζούρης δήλωσε ότι μετά την ανακίνηση του θέματος την προηγούμενη εβδομάδα από την Περιφέρεια, ευαισθητοποιήθηκε ο κος Νότης Μηταράκης , ενήργησε και αυτή την Παρασκευή επισκέπτεται την Χίο ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κος Σπήλιος Λιβανός όπου μαζί με την Περιφέρεια,  τον Δήμο Χίου και τον Υπουργό Μετανάστευσης  θα διαβουλευτούν και τελικά θα βρουν σίγουρα λύση για το το θέμα.

Ο κος Μουτζούρης ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Υπουργό Μετανάστευσης & Ασύλου κο Νότη Μηταράκη για τις ενέργειές του.

Αναφέρθηκε επίσης και σε άλλα τρέχοντα ζητήματα της Χίου.

Για την μετατόπιση του δρόμου στο Αεροδρόμιο είπε ότι θα ξεκινήσει στις 15 Ιουλίου και ότι υπάρχει η σκέψη να γίνει ένας μεγάλος χώρος στάθμευσης απέναντι από την είσοδο του Αερολιμένα προϋπολογισμού 5 εκατομμυρίων Ευρώ περίπου.

Για τον δρόμο του Μιλιγκά είπε ότι τρία καλά γραφεία των Αθηνών έδωσαν προσφορές και ότι θα προχωρήσει άμεσα η αξιολόγησή τους.

Για το θέμα του Μυρσινιδίου  είπε ότι θα υπάρξει αλληλογραφία με το ΙΓΜΕ ώστε να αποφασισθεί τί  τελικά θα  γίνει.

Για το θέμα του Λωβοκομείου της Χίου είπε ότι θα προκηρυχθεί διαγωνισμός ώστε να υποδειχθούν ιδέες αξιοποίησής του. ” Το Λωβοκομείο Χίου είναι κάτι το μοναδικό. Η αξιοποίησή του ξεπερνάει τα όρια της Περιφέρειας αλλά και της Ελλάδας. Είναι ένα έργο μνημειώδες , θα το δείτε στο μέλλον αυτό ! Εγώ σαν Μηχανικός μπορώ να το αφουγκραστώ. Κάτι παρόμοιο θα κάνουμε και στο Λωβοκομείο της Σάμου.”

Για την παράκαμψη του Χαλκειού : ” Παρά τις αντιδράσεις εκεί το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε κονδύλι για την πρόσληψη δικηγόρων ώστε να προχωρήσει το έργο. Δεν θέλουμε να θίξουμε τους Χαλκούσους αλλά είναι αίτημα από πολλές κοινότητες της περιοχής να γίνει ο δρόμος και όπως σας είπα την προηγούμενη εβδομάδα κάθε 100 Χλμ. μεγάλων δρόμων αυξάνουν το ΑΕΠ κατά μια μονάδα(1%). Θα προχωρήσουμε τις διαδικασίες μέχρι εκεί που έχουμε πράσινο φως. Αν τα Δικαστήρια μας σταματήσουν τότε θα το αποδεχθούμε. Μέχρι τότε όμως θα προχωράμε. ”

Τέλος ο κος Μουτζούρης όπως και ο κος Νύκτας, Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, δήλωσαν αισιόδοξοι για την φετινή σαιζόν αφού τα σημάδια είναι μάλλον καλά.

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.