Λίγο πριν φτάσουν στην τεφροδόχο του Κωνσταντίνου Κανάρη συνελήφθησαν οι γυναίκες που βανδάλιζαν μουσεία

Πώς τις εντόπισαν οι εργαζόμενοι στο Εθνικό και Ιστορικό Μουσείο

Λίγο πριν πλησιάσουν την τεφροδόχο της καρδιάς του Κωνσταντίνου Κανάρη συνελήφθησαν οι δύο γυναίκες που κατέστρεφαν με λάδι εκθέματα σε μουσεία.

Όπως δήλωσαν εργαζόμενοι στο Εθνικό και Ιστορικό Μουσείο όπου έγινε η σύλληψη, οι δύο γυναίκες είχαν ακουμπήσει ήδη δύο εκθέματα, με εργαζόμενους να τους κάνουν παρατήρηση.

Οι δύο γυναίκες βρίσκονταν στο μουσείο για περίπου μια ώρα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, μέχρι να συλληφθεί πρώτα η μια εξ αυτών μετά την έξοδό της από την αίθουσα του ναυτικού αγώνα.

Καθοριστική για τη σύλληψή τους ήταν η συμβολή της γυναίκας στο ταμείο του Μουσείου που είδε ότι είχε λαδωμένα τα χέρια της.

«Παίρνω στο Μουσείο τους φύλακες και τους εφιστώ την προσοχή ότι οι δύο κυρίες δεν μου αρέσουν» δήλωσε η γυναίκα.

Σύμφωνα με τη διευθύντρια του μουσείου οι αστυνομικοί βρήκαν το λάδι μέσα στις τσάντες που είχαν οι δύο γυναίκες.

Οι δύο γυναίκες, Ρομά βουλγαρικής υπηκοότητας, που προκάλεσαν φθορές το τελευταίο διάστημα το Βυζαντινό Μουσείο και το Μουσείο Μπενάκη, είπαν στους αστυνομικούς ότι «ρίχναμε λάδι και μύρο γιατί η Αγία Γραφή λέει πως είναι θαυματουργό».

Πηγή: protothema.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.