Λεκτική και συκοφαντική επίθεση από αφελείς τύπους και οι απαντήσεις μας

Με αφορμή το άρθρο «Θανατηφόρα τροχαία και οι ασυνείδητοι επαγγελματίες οδηγοί της Λ. Ενώσεως» στην ιστοσελίδα της Χιώτικης Διαφάνειας λάβαμε το ακόλουθο σχόλιο από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτών Βορείου Αιγαίου, κ. Παντελή Κουνιάδη.

“Με ενημέρωσαν για την δημοσίευση κάποιων φωτογραφιών Βαρέων Εκπαιδευτικών Οχημάτων, στην Λεωφόρο Ενώσεως (πρόκειται για ξεκάθαρη παράβαση ΚΟΚ).
Η συγκεκριμένη εφημερίδα το συνδέει και το συσχετίζει με Αιτία Θανατηφόρων Ατυχημάτων καθώς και ασυνείδητους Εκπαιδευτές Οδήγησης.

Κύριε Κυδώνη
Η Δημοσιογραφική σας ευαισθησία για τα Θανατηφόρα Τροχαία θα έπρεπε να συνδέεται με αντίστοιχη Δημοσιογραφική Έρευνα.
Σε αντίθεση με όλα σχεδόν τα άλλα δημοσιογραφικά μέσα της Χίου, δεν σας θυμάμαι ποτέ να ζητήσετε την άποψη του κλάδου μας σε θέματα σχετικά με την Εξειδικευμένη μας ασχολία.
Ίσως και αυτός να είναι ο λόγος που από τόσους και τόσους, που εδώ και πέντε χρόνια διαπιστώνουν αυτήν την όντως παράβαση, ΜΟΝΟΝ ΕΣΕΙΣ κρίνατε ότι αφορά: Πρώτον Αιτία Θανατηφόρων τροχαίων και Δεύτερον Ασυνείδητους εκπαιδευτές.
Και για να μην μείνουμε στην αντιπαράθεση, ας αναδειχθεί με αφορμή όλα τούτα και κάτι θετικό.
Σας προσκαλώ – προκαλώ σε μια συζήτηση εφ όλης της ύλης.
Η πρόσκληση έχει να κάνει με κάτι που ποτέ δεν κάναμε στα άλλα μέσα, όμως από καιρό σε καιρό πάντα κάτι δικό μας αναζητούν και εν τέλει δημοσιεύουν, η δε πρόκληση έχει να κάνει με το να δημοσιεύσετε ολοκληρωμένα την θέση και την άποψη των Εκπαιδευτών Οδηγών.
Μια πρώτη ενημέρωση για το πως εμείς βλέπουμε την οδική ασφάλεια.
1. Αξιόπιστη Πολιτεία. Όταν δεν έχεις λύση βάσει των ρυθμίσεων που επιβάλλεις καλύτερα να αναστείλεις τις ρυθμίσεις σου παρά να απαξιωθεί το μέσον.
2. Εκπαίδευση. Άρρηκτα συνδεδεμένη με το Νο 1, και με τον τρόπο εξέτασης.
3. Εξέταση – Εξεταστές. (σας συνιστώ να δείτε το Βίντεο στις επιτροπές της Βουλής για το Ν. 4599)
4. Καταστολή. Βρίσκεται με «δεμένα τα χέρια» για τον λόγο Νο 1 κυρίως.
Όλα τούτα εμείς τα αποκαλούμε ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, και είναι το βασικό υπόβαθρο για την ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ.
Εύχομαι και ελπίζω από όλη τούτη η φαινομενική αντιπαράθεση μεταξύ του μέσου σας και των εκπαιδευτών οδήγησης, να αναδειχθεί μία σημαντική συνεργασία προς τον κοινό στόχο.
Μετά τιμής Παντελής Κουνιάδης Πρόεδρος Συλλόγου Εκπαιδευτών Βορείου Αιγαίου”.

Η απάντησή μας:

Κύριε Κουνιάδη, πρόεδρε του Συλλόγου Εκπαιδευτών Βορείου Αιγαίου, μετά το σχόλιο σας που μας κριτικάρετε, ενώ θα έπρεπε να μας ευχαριστείτε και από πάνω, και να απομακρύνετε τα οχήματα βαρέως τύπου (από τα οποία ένα από αυτά δεν φέρει πινακίδες) από την Λεωφόρο Ενώσεως απέναντι από το αεροδρόμιο, σχολιάζετε και κρίνετε δημοσίως. Εμείς έχουμε ασχοληθεί στα ΜΜΕ που διαθέτουμε με τα τροχαία και με τον ΚΟΚ. Δεν θυμάμαι εσείς ποτέ να έχετε κάνει κάποια ενημέρωση στα ΜΜΕ ή να μας έχετε προσκαλέσει σε ανοιχτό διάλογο, όσον αφορά τα τροχαία ή την οδική συμπεριφορά.

Με το σχόλιο σας, κάνετε κριτική. Καλοδεχούμενη η κριτική σας, αλλά να έχει ουσία. Τώρα, να απαντάτε αόριστα και σε χωρίς ουσία θέματα, δεν βγαίνει και δεν ωφελεί πουθενά. Ακούστε λοιπόν, δεν μπορεί εσείς που δίνετε οδηγίες σε νέους οδηγούς που τους διδάσκετε να τηρούν και να σέβονται τους κανόνες του ΚΟΚ, εσείς οι ίδιοι να τους παραβιάζετε. Η αστυνομία από την άλλη πλευρά, σας καλύπτει, διότι πολλές φορές έχει πέσει στην αντίληψή μου πίσω από τις νταλίκες της Εκπαιδευτικής στην οδό Λεωφόρο Ενώσεως να κάνουν ελέγχους (“μπλόκα”). Δεν βλέπουν ότι οι νταλίκες είναι παρκαρισμένες σε χώρο με πινακίδες σήμανσης απαγόρευσης στάσης και στάθμευσης; Έχετε κάποια κλήση για την συγκεκριμένη παράβαση, να τη δούμε και εμείς; Ασφαλώς δεν έχετε.

Πάμε παρακάτω! Αναφέρεστε σε σχόλιό σας ότι ουδέποτε ασχοληθήκαμε με τον κλάδο σας. Φυσικά και έχουμε ασχοληθεί όταν έπρεπε και πάντα όταν χρειάζεται! Να δοξάζετε το Θεό που δεν ασχολούμαστε παραπάνω, γιατί θα βγείτε χαμένοι.

Έχουμε μάθει να ασχολούμαστε με θέματα σημαντικά και όχι με θέματα προβολής.

Κύριε Κουνιάδη αναφέρεστε σε άλλα ΜΜΕ που ζητούν την άποψή σας σε θέματα του ΚΟΚ. Να σας πω σε αυτό το σημείο ότι δεν υπάρχει λόγος να ζητήσουμε την άποψη από κανέναν εκπαιδευτή που δεν τηρεί τη νομοθεσία σε τόσο σοβαρά θέματα όπως είναι ο ΚΟΚ και τα τροχαία.

Μιλάτε για αξιόπιστη εκπαίδευση. Πώς; Με το να υποδεικνύετε στο νέο οδηγό να παρκάρει παράνομα σε θέσεις μη στάθμευσης, με απαγορευτικά του ΚΟΚ; Αυτοί είναι οι κανόνες οδικής κυκλοφορίας και συμπεριφοράς; Αυτός είναι ο κυκλοφοριακός πολιτισμός που αναφέρετε;

 

Λεκτική και συκοφαντική επίθεση από αφελείς τύπους

Σχετικά με το σχόλιο του κ. Τσαμπαρλή που αναφέρει ότι “τα παίρνουμε” σε αναδημοσίευση στη σελίδα του FB “Εκπαιδευτική Σχολή Οδηγών”, το λόγο από εδώ και στο εξής θα λάβει η δικαιοσύνη. Θα κληθεί ο κ. Τσαμπαρλής να μας πει από ποιους τα έχουμε πάρει και ποιοι μας τα έχουν δώσει! Φαίνεται εκείνος είναι συνηθισμένος να τα δίνει σε κάποιους και νομίζει ότι όλοι είμαστε το ίδιο.

Αν βρεθεί κύριε Τσαμπαρλή κάποιος να πει ότι μας τα έριξε για τις βρωμιές του, να μας τον φέρετε να τον γνωρίσουμε και εμείς. Σας ενημερώνω ότι δεν θα βρεθεί κανείς γιατί εμείς έχουμε αρχές. Δεν θα ασχοληθώ μαζί σας προς το παρόν θα το αφήσω για κάποια άλλη στιγμή, όταν θα έχουμε ελεύθερο χρόνο γιατί χρειάζεται αρκετή δημοσιογραφική έρευνα πριν ανοίξει αυτό το θέμα.

Κύριε Κουνιάδη έχετε προβληματιστεί,  σας έχει απασχολήσει ποτέ το αίμα που χύνεται στην άσφαλτο; Σαν εκπαιδευτής και πρόεδρος του κλάδου έχετε ζητήσει το θέμα να συζητηθεί σε βάθος; Λέτε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος τροχαίου ατυχήματος από τις ΝΤΑΛΙΚΕΣ που είναι παρκαρισμένες στη Λ. Ενώσεως. Ο νέος που σκοτώθηκε στην οδό Καλουτά πριν λίγες ημέρες, σκοτώθηκε σε μια κολώνα της ΔΕΗ. Πώς δεν μπορεί να σκοτωθεί κάποιος σε ολόκληρο όγκο ΝΤΑΛΙΚΑΣ, σε μια οδό που αναπτύσσουν όλοι ταχύτητα και έχουμε θρηνήσει τόσα θύματα σε τροχαία. Εμείς είμαστε στη διάθεσή σας. Σας προσκαλούμε να έρθετε εδώ να συζητήσουμε τα προβλήματα του κλάδου σας και να σας θέσουμε και εμείς με τη σειρά μας τους δικούς μας προβληματισμούς που είναι αρκετοί και άκρως σημαντικοί. Αναμένουμε…

 

Φιλικά Παντελής Κυδώνης 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.