Λιμενικό: 1.130 μετανάστες επιχείρησαν να εισέλθουν στην Ελλάδα σε τρεις μέρες

Συνολικά 24 περιστατικά, κατά τα οποία λέμβοι με περίπου 1.130 μετανάστες επιχείρησαν να εισέλθουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα, καταγράφηκαν από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 24 Ιουνίου μέχρι τις πρωινές ώρες Δευτέρας 27 Ιουνίου, στις θαλάσσιες περιοχές της Λέσβου, της Χίου, της Σάμου, της Κω και της Ρόδου, σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, μόνο στη Λέσβο 745 μετανάστες επιχείρησαν να εισέλθουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα σε 16 περιστατικά.

Επισημαίνεται, δε, στην ίδια ανακοίνωση ότι πλοία ανοικτής θαλάσσης, καθώς και περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ανέλαβαν τη διαχείριση των παραπάνω περιστατικών.

Όπως τονίζει το Λιμενικό Σώμα, κατόπιν έγκαιρου εντοπισμού τους, καμία από τις παραπάνω λέμβους δεν εισήλθε στα ελληνικά χωρικά ύδατα και άπαντες οι αλλοδαποί επιβαίνοντες περισυλλέγησαν από τουρκικές ακταιωρούς.

«Επισημαίνεται για ακόμα μία φορά ότι το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, στο πλαίσιο των εφαρμοζόμενων εθνικών μέτρων για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής πίεσης, λαμβάνει όλα τα προσήκοντα μέτρα για την αποτελεσματική επιτήρηση και προστασία των θαλασσίων συνόρων της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αποφασιστικότητα, σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, έχοντας ως πρωταρχικό του μέλημα την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα που αποτελεί την ύψιστη επαγγελματική και ηθική υποχρέωση του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ» τονίζει στην ανακοίνωσή του το Λιμενικό Σώμα.
Πηγή: Καθημερινή

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.