Λ. Πυκνής: Μόνο με σθεναρή εξωτερική πολιτική και Άμυνας χαμπαριάζουν οι τρελάρες της γειτονιάς!

Δεν είμαι ούτε διεθνολόγος ούτε πολιτικός αναλυτής ούτε δημοσιογράφος…. απλώς από χόμπι και μεράκι από πολύ μικρός…. και μεγάλος σήμερα και μάλιστα παραμεστωμένος λόγω ηλικίας και ως ενεργός πολίτης γράφω και ξαναγράφω και καταθέτω δημοσίως χωρίς φόβο και πάθος τις απόψεις μου σχολιάζοντας την επικαιρότητα!

Ακούω και διαβάζω καθημερινά από όλα τα διεθνή αλλά και ντόπια ΜΜΕ αναλύσεις και απόψεις και από διακεκριμένους δημοσιογράφους και διεθνολόγους γύρω από την παγκόσμια περιρρέουσα ατμόσφαιρα και ειδικότερα την κατάσταση στην γειτονιά μας δηλαδή και την Μεσόγειο . Τούς έχει πάρει όλους σβάρνα ο τρελάρας και απειλεί θεούς και δαίμονες με πόλεμο στα σύνορα του με την Συρία που παίζουν όλες οι μεγάλες δυνάμεις το παιχνίδι του πετρελαίου και φυσικού αερίου ένα διαλυμένο κράτος από τον εμφύλιο πόλεμο τόσων χρόνων εξαθλιωμένο αμυντικά και με την αποστολή μισθοφόρων μαχητών στην Λιβύη και πάλι για τον ίδιο σκοπό δηλαδή τους μεγάλους πόρους του υπεδάφους της Λιβύης που επί χρόνια από τον θάνατο του Καντάφι και μετά σπαράζεται από επίσης εμφύλιο πόλεμο . Δηλαδή όπου βλέπει ο Σουλτάνος ψοφίμι τρέχει! Είναι το μεγάλο αρπακτικό της Μεσογείου! Γι’αυτό αναφέρω την σθεναρή εξωτερική πολιτική και Άμυνας.

Όταν σήμερα η Ελλάδα αντιμετωπίζει με σθένος και ομοψυχία σαν μια γροθιά τους εξωτερικούς κινδύνους και τις απειλές του τρελάρα….ο Σουλτάνος Σουλεϊμάν ο μεγαλοπρεπής μπαίνει στο καβούκι του γιατί δεν τον παίρνει. Έχει διαλυθεί ο στρατός του και όσοι έχουν απομείνει εκτός φυλακής δεν τους εμπιστεύεται το τι θα πράξουν σε ενδεχόμενη αναμέτρηση με την Ελλάδα. Δηλαδή να την κοπανήσουν με ελαφρά πηδηματάκια και να λιποτακτήσουν στο εξωτερικό. Δεν νομίζω ότι έχει κάνει ούτε μια γεώτρηση…. απλώς μοστράρει τα γεωτρύπανα για εκφοβισμό και αναμπουμπούλα μήπως και πετύχει κάποια συμφωνία για συνεργασία στο χώρο της ενέργειας. Τώρα αυτά που λέει για τα Ίμια ότι είπε ότι δεν είπε ότι δεν προκλήθηκε είναι παραμύθια πού Δυστυχώς τα μοστράρουν και τα αναλύουν πολλοί αναλυτές διεθνολόγοι και δημοσιογράφοι και μάλιστα δημιουργούν πολλές φορές και κλίμα πανικού και εκφοβισμού στην κοινωνία!

Σε δουλειά να βρισκόμαστε…. αλλά τα πράγματα και η τεταμένη ατμόσφαιρα και η κατάσταση έχουν και τα όρια της. Μόνο το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και οι αρμόδιοι Στρατηγοί γνωρίζουν το τί γίνεται επί σειρά ετών και την συμπεριφορά του γείτονα που γυρεύει ευκαιρία αδυναμίας και πολιτικής αναμπουμπούλας για να αρπάξει. Γι’ αυτό αγαπητοί μου διεθνολόγοι και δημοσιογράφοι και πολιτικοί αναλυτές αντί να σπέρνετε φόβο Φροντίστε να υπάρχει ομόνοια και ομοψυχία στους πολιτικούς ηγέτες στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και Άμυνας. Η εμπειρία μου ως άκριτα για εβδομηνταδύο χρόνια μου λέει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει πόλεμος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας εφόσον υπάρχει στην Ελλάδα σθεναρή εξωτερική πολιτική και Άμυνας από μια σταθερή Κυβέρνηση με διεθνές κύρος και προβολή ! Αυτές είναι οι σκέψεις μου και οι απόψεις μου!

Χίος 8 Φεβρουαρίου 2020

Λευτέρης Πυκνής

Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.