Μέχρι τα τέλη Μαρτίου θα έχουμε πλήρη αποκλιμάκωση των μέτρων σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας

 

Χωρίς μέτρα αναμένεται ότι θα μπορούν να κινούνται μέχρι τα μέσα έως και τα τέλη Μαρτίου, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα  ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ο οποίος μίλησε για πλήρη αποκλιμάκωση των περιορισμών κατά του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι «μέχρι τα μέσα έως τέλη Μαρτίου  πρέπει να αρθούν όλα τα περιοριστικά μέτρα σε συνδυασμό με τις πιέσεις στα επιμέρους εθνικά συστήματα υγείας αλλά χωρίς εφησυχασμό».
Ωστόσο, όπως υπογράμμισε, «όλοι ειδικοί λένε ότι πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για το φθινόπωρο. Η συνολική εικόνα ότι δεν πρέπει να εφησυχάζει η Ευρώπη για το τέλος της πανδημίας  αλλά να είναι προετοιμασμένη» έσπευσε να προσθέσει ο υπουργός Υγείας, σημειώνοντας «Δεν υπάρχει τέλος της πανδημίας».
Όπως σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ «ακόμα και με το υπάρχον στέλεχος του κορωνοϊού θεωρούν πολλοί ειδικοί ότι ακόμα και αν έχει την φυσιολογική κίνηση θα έχει μια ένταση μεγαλύτερη από τις απλές γρίπες».

Απαντώντας στο γιατί αποφασίστηκε άρση μέτρων, ο κ. Πλεύρης είπε ότι «αυτή τη στιγμή κάνουμε συνδυασμό της εμβολιαστικής κίνησης που έχουμε προωθήσει ακόμα και με σκληρά μέτρα στον ενήλικο πληθυσμό είμαστε άνω του 80%, στον συνολικό πληθυσμό στο 71%, ενώ από τους 680 έχουμε πέσει στους 480 όσον αφορά τους διασωληνωμένους και αντιστοίχως στο ισοζύγιο εισιτήρια-εξιτήρια ήταν 150 υπέρ των εξιτηρίων την Τετάρτη».

«Δεν μπορούν να περιοριστούν τα κρούσματα»

«Τα κρούσματα είχε πολύ μεγάλη αξία ως αριθμός όταν είχαμε το κύμα της πολύ νοσηρής μετάλλαξη Δέλτα. Στη μετάλλαξη Omicron η μεταδοτικότητα είναι σε τέτοιο βαθμό που οι ειδικοί μας λένε ότι υπάρχουν μέτρα που δεν μπορούν να την περιορίσουν. Τα 20.000 της Όμικρον προκαλούν μικρότερη πίεση σε σχέση με τα 6.000 της Δέλτα» πρόσθεσε ο κ. Πλεύρης.

Όσον αφορά στην τέταρτη δόση εμβολίου στον γενικό πληθυσμό σημείωσε ότι δεν υπάρχει αυτή η εικόνα από τους επιστήμονες για τη δεδομένη χρονική στιγμή στην Ελλάδα.

Διασκέδαση και για όρθιους – Με χωρητικότητα 50% τα γήπεδα, ξαναρχίζουν οι σχολικές εκδρομές

Δεκτή, στο σύνολό της, έγινε από την κυβέρνηση η εισήγηση της επιτροπής των ειδικών για την περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Θετική υπήρξε η εισήγηση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων στο αίτημα της κυβέρνησης να αυξηθεί η πληρότητα θεατών στα γήπεδα από το 10% στο 50%. Παράλληλα, οι ειδικοί άναψαν το «πράσινο φως» και για τις σχολικές εκδρομές από την ερχόμενη εβδομάδα, αλλά και για τις πολυήμερες από τον Μάρτιο.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της επιτροπής των ειδικών, ο υπουργός Υγείας, Θανάσης Πλεύρης, δήλωσε τα εξής:

«Στη σημερινή συνεδρίασή της η επιτροπή εμπειρογνωμόνων, κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης, εισηγήθηκε την άρση της απαγόρευσης της όρθιας διασκέδασης, την έναρξη πραγματοποίησης των σχολικών εκδρομών, την αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα στο 50% και την εφαρμογή της τηλεργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στο 20%.
Η εισήγηση της επιτροπής γίνεται αποδεκτή από την κυβέρνηση και οι λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν στην υπό έκδοση ΚΥΑ. Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από το Σάββατο 19.02.22».

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.