Μέχρι το 2023 θα έχει ολοκληρωθεί το Φράγμα Κόρης Γεφύρι

“Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ο Υπουργός κ. Σπήλιος Λιβανός, κινήθηκαν ταχύτατα ώστε, επιτέλους, ένα έργο που η Χίος ζητά εδώ και 100 χρόνια, να είναι έτοιμο το 2023.
Όπως δεσμευθήκαμε ως Κυβέρνηση της ΝΔ, τα μεγάλα έργα της Χίου δεν θα αποτελούν πλέον θέμα συζήτησης και στις επόμενες εκλογές.
Το Αεροδρόμιο, το Δικαστικό Μέγαρο και το Κόρης Γεφύρι που θα έχει ολοκληρωθεί. Σε συνεργασία με την επιβλέπουσα τεχνική υπηρεσία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου – και ευχαριστώ όλους για τη συμβολή τους, για τη θετική εξέλιξη όπου πλέον υπάρχει η μελέτη και δείχνει το καλώς έχει του έργου, δείχνει ότι δεν υπάρχει θέμα στατικότητας, δείχνει ότι υπάρχουν κάποια επιπλέον έργα που πρέπει να γίνουν, σε τέσσερις διακριτές φάσεις όπως περιεγράφηκε στη σύσκεψη που έγινε πριν, αυτό το έργο θα έχει ολοκληρωθεί το 2023.
Ποιες είναι οι τέσσερις διακριτές φάσεις;
Πρώτον, η κοστολόγηση των επιπλέον εργασιών που πρέπει να γίνουν, η έγκριση της χρηματοδότησης όπου ήδη έχει γίνει η πρώτη συνεννόηση με το Υπουργείο Ανάπτυξης ώστε να υπάρχουν τα απαραίτητα κονδύλια, τρίτον οι επιπλέον ενέργειες που πρέπει να γίνουν και τέταρτον η ολοκλήρωση του αρχικού έργου. Όλα αυτά μας οδηγούν στο 2023. Η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε εγκαταλείψει τη Χίο, κανένα μεγάλο έργο δεν είχε προχωρήσει, τώρα με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη όλα αυτά τα έργα γίνονται πραγματικότητα εντός του χρονοδιαγράμματος που είχαμε θέσει προεκλογικά” ανέφερε ο Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου και Βουλευτής Χίου, Ν. Μηταράκης σε δήλωσή του.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.