Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Χίου για την παγκόσμια ημέρα ψυχικής υγείας

 

Η 10η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί από την Ομοσπονδία Ψυχικής Υγείας και από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ) ως Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, έχοντας ως στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών για την υποστήριξη και τη βελτίωση θεμάτων που αφορούν την ψυχική υγεία.

Ειδικά σε περιόδους κρίσεως όπως η παρούσα που διανύει η χώρα μας, αλλά και ολόκληρος ο πλανήτης, εξαιτίας της υγειονομικής συγκυρίας, η σημερινή ημέρα αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς η ανάγκη στήριξης των πολιτών που πάσχουν από ψυχικές ασθένειες είναι  πιο επίκαιρη και πιο επιβεβλημένη από ποτέ.

Ως Περιφερειακή Ενότητα Χίου θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να υπερασπιζόμαστε την υγεία των κατοίκων των νησιών μας και θα συμβάλουμε τα μέγιστα στην προαγωγή της ψυχικής υγείας, στην πρόληψη των ψυχικών διαταραχών, στην έμπρακτη υποστήριξη των οικογενειών των ψυχικά νοσούντων καθώς και στη συνεχή ενημέρωση των πολιτών για θέματα που αφορούν την ψυχική υγεία.

 

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΒΡΟΥΛΗΣ – ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΧΙΟΥ

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.