Μήνυμα νίκης της ΝΔ στην κεντρική ομιλία Μηταράκη στην Αθήνα – «Οι στόχοι μου για τη δεύτερη τετραετία!» 

    Σε μια κατάμεστη αίθουσα στο Athens Marriott Hotel το οποίο πλημμύρησαν πάνω από 1.000 άτομα, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και Υποψήφιος Βουλευτής Χίου με τη Νέα Δημοκρατία, κ. Νότης Μηταράκης έκανε την κεντρική προεκλογική του ομιλία στην Αθήνα.
Κατά την εκδήλωση τον κ. Μηταράκη προλόγισε ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Δένδιας ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι είναι πολύ χαρούμενος που βρέθηκε ανάμεσα σε νεοδημοκράτες μιας νησιωτικής περιφέρειας καθώς και ο ίδιος κατάγεται από το νησί της Κέρκυρας. Μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Θέλω να δω τη Νέα Δημοκρατία να συνεχίζει, να δυναμώνει, και να πολλαπλασιάζονται τα ικανά στελέχη της. Ο Νότης Μηταράκης είναι φίλος μου, αλλά δεν έρχομαι γι’ αυτό εδώ. Έρχομαι να σας ζητήσω να ψηφίσετε το Νότη Μηταράκη γιατί τον χρειάζεται η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην επόμενη δική μας κυβέρνηση ».
Στην συνέχεια στο βήμα ανέβηκε ο κ. Νότης Μηταράκης ο οποίος απευθυνόμενος στον κόσμο που είχε γεμίσει την αίθουσα και σε αυτούς που βρίσκονταν έξω από αυτήν γιατί δε χωρούσαν, τόνισε πως «σε αυτή την πρώτη τετραετία αντιμετωπίσαμε πολλαπλές και πρωτόγνωρες προκλήσεις. Μεταναστευτικό, πανδημία, τουρκική προκλητικότητα, ακρίβεια. Το αποτέλεσμα έδειξε ότι το κάναμε με επιτυχία, υπό την ηγεσία του Προέδρου και Πρωθυπουργού μας Κυριάκου Μητσοτάκη. Στηρίξαμε τους πολίτες, κρατήσαμε ασφαλή την Πατρίδα μας!».
«Οι εκλογές του 2023 δεν είναι εκλογές σύγκρουσης, είναι εκλογές σύγκρισης. Οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν για Πρωθυπουργό της χώρας. Να διαλέξουν ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα. Ψήφος στο ΠΑΣΟΚ σημαίνει βήμα για κυβέρνηση ηττημένων υπό τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι εμφανής η απόσταση μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Μηταράκης έκανε αναφορά στα πεπραγμένα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στην Οικονομία απαριθμώντας σειρά δράσεων που μείωσαν σημαντικά τα φορολογικά βάρη και αύξησαν τα εισοδήματα των πολιτών. « Πενήντα φόρους και εισφορές. Ο ΕΝΦΙΑ μειώθηκε κατά 35%, όταν η δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν για 30%. Ο εισαγωγικός συντελεστής της φορολογίας στα φυσικά πρόσωπα έπεσε από το 22% στο 9%. Καταργήθηκε οριστικά η εισφορά αλληλεγγύης και ο φόρος των γονικών παροχών. Οι νέες επενδύσεις έφεραν πάνω από 300.000 νέες θέσεις εργασίας. Μειώσαμε την ανεργία κατά επτά ποσοστιαίες μονάδες », είπε μεταξύ άλλων.
Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου εν συνεχεία μίλησε για την επιτυχημένη διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης. «Θέσαμε τότε δύο στόχους. Την μείωση των ροών και τον δραστικό περιορισμό των επιπτώσεων του μεταναστευτικού στις τοπικές κοινωνίες. Τους πετύχαμε και τους δύο. Έχουμε τις λιγότερες αφίξεις της δεκαετίας, οι διαμένοντες στα νησιά μας από περισσότερους από 40.000, είναι πλέον μόλις 3.500», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μηταράκης.
« Τον Μάρτιο του 2020 δεχθήκαμε μία υβριδική απειλή στον Έβρο. Τότε ελήφθη η απόφαση να θωρακίσουμε τα ανατολικά μας σύνορα, χερσαία και θαλάσσια, απέναντι σε όσους προσπάθησαν να εισβάλουν ακόμη και δια της βίας σε ελληνικό και ευρωπαϊκό έδαφος. Ο φράχτης θα επεκταθεί σε όλο το μήκος των χερσαίων συνόρων όπως αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ. Στείλαμε με κάθε τρόπο το μήνυμα ότι δεν θα αποφασίζει ο λαθροδιακινητής πόσοι και ποιοι θα έλθουν στην Ελλάδα αλλά η ίδια η Ελλάδα! Διεθνοποιήσαμε το ζήτημα εντός και εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης», είπε.
Αναφερόμενος στη Χίο είπε: « Δεν βγάζω ποτέ, όμως από το μυαλό μου τον τόπο μας. Το νησί μας, τη Χίο, τα Ψαρά και την Αιγνούσα. Από το 2015 έβαλα ως στόχο να αναβαθμίσουμε τις υποδομές του τόπου μας. Τα έργα της γενιάς μας όπως τα λέω, σε μία φράση που έγινε σήμα κατατεθέν για τον κατασκευαστικό οργασμό που βιώνει το νησί μας τα τελευταία χρόνια».
Όπως, δε, συμπλήρωσε, «έχοντας προχωρήσει όλες τις υποδομές, θα έρθουν στο νησί μας περισσότερες επενδύσεις, ώστε να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας για τα νέα παιδιά. Τα νέα παιδιά που τόσο θέλουμε να μείνουν στον νησί, να εργαστούν, να προοδεύσουν, να κάνουν οικογένεια. ».
Κλείνοντας ο κ. Νότης Μηταράκης ανέφερε πως προϋπόθεση για τα παραπάνω είναι «η στήριξη όλων. Όλοι μαζί να στηρίξουμε τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις 21 Μαΐου. Όλοι μαζί, προχωράμε μαζί, προχωράμε μπροστά!».
Αναλυτικά η Ομιλία του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου και Υποψήφιου Βουλευτή Χίου με την Νέα Δημοκρατία, κ. Νότη Μηταράκη: 
Φίλες και Φίλοι,
με ιδιαίτερη χαρά βρισκόμαστε και πάλι μαζί, στην πρώτη γραμμή του αγώνα.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους εσάς που είστε σήμερα εδώ, σε μια πραγματικά μεγάλη συγκέντρωση.
Νιώθω τον παλμό της αίθουσας, την στήριξη σας προς την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, την δυναμική που θα δώσει στην παράταξή μας.
Ειδικά, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους φίλους που βρίσκονται σήμερα εδώ.
Θέλω να ευχαριστήσω τον Νίκο Δένδια για την ευγενική του εισαγωγή. Είχα την χαρά να υπηρετήσουμε μαζί στο Υπουργείο Ανάπτυξης το 2014, ο Νίκος ως Υπουργός και εγώ ως Υφυπουργός. Έκανε εκπληκτική δουλειά 4 χρόνια τώρα ως Υπουργός Εξωτερικών, σε δύσκολες περιόδους, επί θητείας του μεγαλώσαμε την έκταση της Ελλάδας! Τον ευχαριστώ για την συνεργασία. Βρεθήκαμε πάλι να δουλεύουμε μαζί, στα πλαίσια του ΚΥΣΕΑ.
Σε ευχαριστώ και να σε παρακαλέσω να συνεχίσεις τις προεκλογικές σου εκδηλώσεις. Για την μεγάλη νίκη της 21ης Μαΐου!
Κυρίες & Κύριοι,
Σε αυτή την πρώτη τετραετία αντιμετωπίσαμε πολλαπλές και πρωτόγνωρες προκλήσεις. Μεταναστευτικό, πανδημία, τουρκική προκλητικότητα, ακρίβεια. Το αποτέλεσμα έδειξε ότι το κάναμε με επιτυχία, υπό την ηγεσία του Προέδρου και Πρωθυπουργού μας Κυριάκου Μητσοτάκη. Στηρίξαμε τους πολίτες, κρατήσαμε ασφαλή την Πατρίδα μας!
Σίγουρα, δεν διεκδικούμε το αλάθητο. Αλλά είμαστε περήφανοι για το έργο αυτής της Κυβέρνησης. Μάθαμε από τα λάθη μας, η Ελλάδα και η κοινωνία έγιναν πιο ισχυρές. Ειδικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Στηρίξαμε την Δημόσια Υγεία. Εκσυγχρονίσαμε νοσοκομεία, ενισχύσαμε με προσωπικό, αυξήσαμε τις ΜΕΘ, αντιμετωπίσαμε την πανδημία και οργανώσαμε ένα από τα καλύτερα εμβολιαστικά προγράμματα της Ευρώπης. Η εικόνα που αντικρύσαμε όλοι στα εμβολιαστικά κέντρα πρέπει να αποτελέσει κανονικότητα για όλο το ΕΣΥ. Θέλουμε αξιοπιστία, ασφάλεια και εμπιστοσύνη σε πολίτες και σε εργαζόμενους στο ΕΣΥ. Ανακοινώσαμε την πρόσληψη 10.000 νοσηλευτών σε βάθος τετραετίας. Εκσυγχρονίσαμε τα τμήματα επειγόντων περιστατικών σε 80 νοσοκομεία και 156 κέντρα υγείας της χώρας, περιλαμβάνοντας φυσικά την Χίο.
Ψηφιοποιήσαμε το κράτος, γλυτώσαμε εκατομμύρια εργατοώρες από τους Έλληνες. Δεν σταματάμε εκεί. Μέχρι το 2027, σε τέσσερα χρόνια από τώρα, όλες οι διαδικασίες στη δημόσια διοίκηση θα είναι ψηφιακές.
Στόχος μας να φέρουμε στον πολίτη ένα ακόμη πιο αποτελεσματικό Δημόσιο. Οριζόντιοι διαγωνισμοί ΑΣΕΠ, δημόσιοι υπάλληλοι που θα μονιμοποιούνται μετά από δοκιμαστική θητεία, αξιολόγηση για όλους!
Η επιτυχία αυτή ανήκει σε όλους εσάς, που μας πιστέψατε και μας εμπιστευτήκατε.
Οι εκλογές του 2023 δεν είναι εκλογές σύγκρουσης, είναι εκλογές σύγκρισης. Οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν για Πρωθυπουργό της χώρας. Να διαλέξουν ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα. Ψήφος στο ΠΑΣΟΚ σημαίνει βήμα για κυβέρνηση ηττημένων υπό τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι εμφανής η απόσταση μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Υπάρχουν πολλοί λόγοι να ψηφίσουν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες Νέα Δημοκρατία, επικεντρώνομαι σε τρεις.
Ανοίξαμε δρόμο ανάπτυξης και επενδύσεων. Μειώσαμε φόρους. Πενήντα φόρους και εισφορές. Ο ΕΝΦΙΑ μειώθηκε κατά 35%, όταν η δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν για 30%. Ο εισαγωγικός συντελεστής της φορολογίας στα φυσικά πρόσωπα έπεσε από το 22% στο 9%. Καταργήθηκε οριστικά η εισφορά αλληλεγγύης και ο φόρος των γονικών παροχών. Οι νέες επενδύσεις έφεραν πάνω από 300.000 νέες θέσεις εργασίας. Μειώσαμε την ανεργία κατά επτά ποσοστιαίες μονάδες.
Αποκαταστήσαμε τις αδικίες του ΣΥΡΙΖΑ. Μετά από 12 χρόνια, 1,6 εκατ. συνταξιούχοι είδαν για πρώτη φορά αυξήσεις 8%, μετά από τις 17 περικοπές του ΣΥΡΙΖΑ. Ο βασικός μισθός είναι σήμερα στα 780 ευρώ, ενώ τον παραλάβαμε στα 650 ευρώ. Μειώνοντας το δημόσιο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ, με πρωτογενή πλεονάσματα.
Χάρη στο τριπλό ρεκόρ Μητσοτάκη! Εξαγωγές, επενδύσεις, τουρισμός. Η οικονομία απαλλάχθηκε από την επιτήρηση που της είχε επιβληθεί το 2018, αναβαθμίστηκε 12 φορές. Είμαστε μισό σκαλί από την επενδυτική βαθμίδα την οποία είμαι σίγουρος πως θα παίρναμε άμεσα εάν δεν είχαμε τις εκλογές. Προσβλέπουμε σε αύξηση 25% στο Μέσο Μισθό την επόμενη τετραετία.
Ο δεύτερος λόγος είναι η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού.
Ευχαριστώ θερμά όλους τους συνεργάτες στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, που με αυταπάρνηση δούλεψαν με σχέδιο και αποτελεσματικότητα. Και εδώ τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους. Θέσαμε υπό τον έλεγχό μας το μεταναστευτικό, που εξαιτίας των εμμονών του ΣΥΡΙΖΑ στα ανοιχτά σύνορα είχε δυσφημίσει την Ελλάδα μας σε όλο τον πλανήτη.
Τον Ιανουάριο του 2020 ιδρύσαμε το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, το χαρτοφυλάκιο του οποίου ο πρωθυπουργός μου έκανε την τιμή να μου αναθέσει. Το ότι ένας νησιώτης ανέλαβε την διαχείριση του μεταναστευτικού είχε παραπάνω από συμβολική αξία.
Θέσαμε τότε δύο στόχους. Την μείωση των ροών και τον δραστικό περιορισμό των επιπτώσεων του μεταναστευτικού στις τοπικές κοινωνίες. Τους πετύχαμε και τους δύο. Έχουμε τις λιγότερες αφίξεις της δεκαετίας, οι διαμένοντες στα νησιά μας από περισσότερους από 40.000, είναι πλέον μόλις 3.500. Η αποσυμφόρηση αφορά όλη τη χώρα και τα μεγάλα αστικά κέντρα. Από 121 δομές με 92.000 διαμένοντες, σήμερα παραμένουν μόλις 33 με 11.500 διαμένοντες. Εδώ στην Αθήνα ο Ελαιώνας έκλεισε, και προχωρά η ανάπλαση της περιοχής. Το πρόγραμμα διαμερισμάτων ΕΣΤΙΑ, στα αστικά κέντρα τελείωσε το 2022, με πολλά διαμερίσματα τώρα να διατίθενται σε ελληνικές οικογένειες. Ομοίως έληξε το πρόγραμμα φιλοξενίας σε ξενοδοχεία.
Κάποιοι έλεγαν ότι δεν υπάρχουν σύνορα στη θάλασσα, εμείς αποδείξαμε ότι όχι μόνο υπάρχουν αλλά μπορούμε και να τα φυλάξουμε. Σε Έβρο και Αιγαίο αντιμετωπίσαμε κάθε πρόκληση. Και θέλω γι’ αυτό να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου τους άνδρες και τις γυναίκες του Λιμενικού Σώματος-ΕΛΑΚΤ, της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, που με αυταπάρνηση και αυτοθυσία προστατεύουν τα ελληνικά και ευρωπαϊκά σύνορα, ενώ σώζουν ζωές. Στηριχθήκαμε στο ανθρώπινο δυναμικό, προσλάβαμε 2.000 συνοριοφύλακες.
Τα αίσχη της Μόριας, του Βαθέως Σάμου και της Ειδομένης είναι παρελθόν. Στην θέση τους έχουμε υπερσύγχρονες κλειστές ελεγχόμενες δομές που καλλιεργούν το αίσθημα της ασφάλειας στους ωφελούμενους, το προσωπικό μας και στις τοπικές κοινωνίες. Εξάγουμε πλέον τεχνογνωσία σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες για τον τρόπο διαχείρισης της κρίσης.
Στηρίξαμε εμπράκτως τις τοπικές κοινωνίες με πάνω από 110 εκατ. ευρώ για υποδομές μέσω του Ταμείου Αλληλεγγύης. Μεθαύριο στη Λέσβο, παρουσία του Πρωθυπουργού, θα παρουσιάσουμε αυτό το έργο.
Δεχθήκαμε σκληρό πόλεμο από την Ευρωπαϊκή Αριστερά και τους Σοσιαλιστές. Από κάποιες ΜΚΟ το θέμα της μικρής Μαρίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμα να ζητήσει συγνώμη από τους πολίτες για τον διασυρμό της χώρας. Ο κ. Ανδρουλάκης που απαντώντας σε δική μου δήλωση είπε χθες ότι το ΠΑΣΟΚ είναι υπέρ της φύλαξης των συνόρων, πρέπει να μας πει γιατί οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές, των οποίων ήταν προσωπικά μέλος της Ευρωομάδας, στέλνει επιστολές καταγγελίας εις βάρος της χώρας μας.
Να μας πουν γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ στην Ευρωβουλή, ζητούν ο ΦΡΑΚΤΗΣ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ, να πληρωθεί εξ ολοκλήρου από τους Έλληνες φορολογουμένους και όχι από ευρωπαϊκά κονδύλια. Ευτυχώς, η τροπολογία Παπαδημούλη δεν εγκρίθηκε χάρη στην κινητοποίηση των Ευρωβουλευτών μας και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Εξασφαλίσαμε λοιπόν, 100 εκ Ευρώ ήδη για έργα συνοδά του Φράκτη, για αποτροπή.
Τον Μάρτιο του 2020 δεχθήκαμε μία υβριδική απειλή στον Έβρο. Τότε ελήφθη η απόφαση να θωρακίσουμε τα ανατολικά μας σύνορα, χερσαία και θαλάσσια, απέναντι σε όσους προσπάθησαν να εισβάλουν ακόμη και δια της βίας σε ελληνικό και ευρωπαϊκό έδαφος.
Ο φράχτης θα επεκταθεί σε όλο το μήκος των χερσαίων συνόρων όπως αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ. Στείλαμε με κάθε τρόπο το μήνυμα ότι δεν θα αποφασίζει ο λαθροδιακινητής πόσοι και ποιοι θα έλθουν στην Ελλάδα αλλά η ίδια η Ελλάδα! Διεθνοποιήσαμε το ζήτημα εντός και εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Διπλός στόχος: μείωση ροών και υποχρεωτική αλληλεγγύη. Συνιδρύσαμε δυο ευρωπαϊκούς οργανισμούς για αυτούς τους δύο στόχους. Τους MED5 και την πρωτοβουλία του Βίλνιους.
Στον αντίποδα, προωθήσαμε την νόμιμη μετανάστευση γι’ αυτό και προχωρήσαμε σε διμερείς συμφωνίες με Μπαγκλαντές και Αίγυπτο για να φέρουμε με οργανωμένο τρόπο εργατικά χέρια που έχει ανάγκη η οικονομία μας.
Αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική.
Ο τρίτος λόγος για να ψηφίσει κάποιος Κυριάκο Μητσοτάκη είναι η θωράκιση της χώρας. Θωρακίζουμε, την Πολεμική Αεροπορία, τους αιθέρες με 24 νέα Rafale και 84 F-16 Viper. Το Πολεμικό Ναυτικό, με τρεις νέες φρεγάτες belhara. Στηρίζουμε το έμψυχο δυναμικό, προχωρήσαμε σε αυξήσεις σε μισθούς και σε επιδόματα στους ενστόλους μας.
Για εμάς η Άμυνα της Πατρίδας μας είναι αυτοσκοπός! Ενισχύσαμε την διπλωματική θέση της χώρας, προχωρώντας σε διμερείς συμφωνίες, με Γαλλία, ΗΠΑ, ΗΑΕ, Ισραήλ.
Μεγαλώσαμε την Ελλάδα, με την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 νμ στα δυτικά και με τις συμφωνίες για ΑΟΖ με την Ιταλία και την Αίγυπτο.
Δεν βγάζω ποτέ, όμως από το μυαλό μου τον τόπο μας. Το νησί μας, τη Χίο, τα Ψαρά και την Αιγνούσα. Δεσμεύτηκα για 4+1 πυλώνες, απέναντι σας, το 2019 και παρουσιάζω αναλυτικά πλέον το έργο μου.
Το Μεταναστευτικό δεν αποτελεί πλέον ζήτημα για την Χίο. Με 200 άτομα στη ΒΙΑΛ, με ελάχιστες ροές. Θέλει όμως διαρκή επαγρύπνηση, διαχείριση με στρατηγική, για να μην ξαναζήσουμε την περίοδο 2015-19.
Δεύτερον, τα έργα της γενιάς μας. Μία φράση που έγινε σήμα κατατεθέν για τον κατασκευαστικό οργασμό που βιώνει το νησί μας τα τελευταία χρόνια. Από το 2015 έβαλα ως στόχο να αναβαθμίσουμε τις υποδομές του τόπου μας. Και ήδη κάποια έργα έχουν τελειώσει, τα υπόλοιπα, όλα, σε πλήρη εξέλιξη.
Η ανακαίνιση του υφιστάμενου δικαστικού μεγάρου άρχισε το 2019 και τελείωσε το 2022. Με κονδύλια που ενέκρινε η Κυβέρνηση Μητσοτάκη. Για το νέο Δικαστικό Μέγαρο, παρελήφθη η αποτυχημένη εργολαβία. Βρήκαμε επιπλέον χρηματοδότηση, έγινε νέα παραχώρηση έκτασης, έγινε νέος διαγωνισμός και νέα σύμβαση κατασκευής. Το έργο επανεκκίνησε και θα παραδοθεί το 2024.
Οι πύλες εισόδου του νησιού μας αναβαθμίζονται ριζικά. Τα δύο έργα του αεροδρομίου, επί Κυβέρνησης Μητσοτάκη αδειοδοτήθηκαν, χρηματοδοτήθηκαν, προκηρύχθηκαν, συμβασιοποιήθηκαν και ξεκίνησαν. Ήδη λειτουργούν οι προσωρινές αίθουσες αναχωρήσεων και αφίξεων ενώ εξελίσσονται οι εργασίες επέκτασης του διαδρόμου. Το έργο θα παραδοθεί το 2024.
Το Τελωνείο στο Λιμάνι, χρηματοδοτήθηκε επί Κυβέρνησης Μητσοτάκη και ολοκληρώνεται η αδειοδότηση ώστε να προκηρυχθεί φέτος το έργο. Λίγες μέρες πριν παραδόθηκε το κατασκευαστικό σκέλος του Φράγματος το Κόρης Γεφύρι. Περιμέναμε ξέρετε σχεδόν 20 χρόνια. Έργο απαξιωμένο από τον ΣΥΡΙΖΑ, που μόνο κριτική ήξερε να κάνει.
Όλα όσα όμως έχουν γίνει στο νησί μας έχουν αποδείξει περίτρανα κάτι πολύ σημαντικό. Η ολοκλήρωση έργων χρειάζεται σχέδιο, σκληρή δουλειά και φυσικά συνεργασία. Αυτό συνέβη στην Χίο και πλέον βάζουμε τις βάσεις για ένα μέλλον πολύ διαφορετικό πολύ πιο φωτεινό για την Χίο.
Εκτός από τα μεγάλα έργα υποδομής, έχουμε στηρίξει με πολλές δράσεις και την τοπική οικονομία.
Τρίτον, μονιμοποιήσαμε τον νησιωτικό ΦΠΑ.
Τέταρτον ενισχύσαμε τα κίνητρα για νέες επενδύσεις.
Πέμπτο, στο πλαίσιο της πολεοδομικής μεταρρύθμισης της χώρας, η Χίος, τα Ψαρά και οι Οινούσσες είναι από τους πρώτους δήμους της χώρας για τους οποίους προκηρύχθηκαν την άνοιξη τα νέα τοπικά πολεοδομικά σχέδια.
Δημιουργήσαμε πλέον τις βάσεις για την προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων. Προοπτικές ανάπτυξης: Τουρισμός, Μαστίχα, Ναυτιλία, Καινοτομία. Βλέπουμε ήδη τις πρώτες νέες επενδύσεις στη Χίο. Πεντάστερο ξενοδοχείο κατασκευάζεται ταχύτατα. Μια νέα τράπεζα ήρθε στη Χίο.
Εμείς, ενισχύσαμε την τουριστική προβολή του νησιού μέσω του ΕΟΤ με διαφημιστικές καμπάνιες αλλά και μέσα από χρηματοδότηση από το Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου.
Μειώσαμε τη φορολογία στους μαστιχοπαραγωγούς κατά 30% και 50%, στηρίξαμε την πληρωμή άμεσα αποζημιώσεων, θεσμοθετούμε πιο αποτελεσματικά προγράμματα αγροτικής βελτίωσης. Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Έρευνας.
Ενισχύσαμε τις Σχολές Εμπορικού Ναυτικού, ειδικά στη Χίο με νέες αίθουσες για να προσελκύσουν περισσότερους σπουδαστές, Χιώτες. Η αύξηση του αριθμού των ναυτικών έχει θετική επίδραση και σε θέσεις εργασίας στην ξηρά, έμμεσα και άμεσα.
Ενισχύσαμε τη Χίο, τα Ψαρά και τις Οινούσσες από το Υπουργείο Μετανάστευσης με περισσότερο από 10 εκ.
Την επόμενη τετραετία πρέπει:
Προφανώς να διατηρήσουμε χαμηλά τις επιπτώσεις του μεταναστευτικού.
Να ολοκληρωθούν τα έργα της γενιάς μας.
Να συμβάλουμε στην προσέλκυση και στήριξη ιδιωτικών επενδύσεων.
Προτεραιότητα για εμένα, τώρα, η ανάγκη να επιλύσουμε οριστικά το θέμα του νερού για τη Χίο. Να υπάρξει επαρκής παροχή νερού, σε ποσότητα και ποιότητα. Απαραίτητο και για την ποιότητα της ζωής των κατοίκων αλλά και για την αγροτική και την τουριστική ανάπτυξη του νησιού. Χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο έργο σύνδεσης δικτύων, αξιοποίησης φυσικών πόρων, φράγματα, δεξαμενές και στοχευμένες αφαλατώσεις.
Έχοντας προχωρήσει όλα αυτά θα έρθουν στο νησί μας περισσότερες επενδύσεις, ώστε να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας για τα νέα παιδιά. Τα νέα παιδιά που τόσο θέλουμε να μείνουν στον νησί, να εργαστούν, να προοδεύσουν, να κάνουν οικογένεια.
Αυτοί είναι οι στόχοι μου για τη δεύτερη Κυβερνητική τετραετία.
Στο νησί μας, στη Χίο, στα Ψαρά και στην Αιγνούσα, σε όλη την Ελλάδα, έγιναν πολλά με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Το βλέπετε γύρω σας το βιώνουμε αλλά δεν είναι αρκετό. Ο τόπος μας πρέπει και θα αποκτήσει τις προϋποθέσεις που του αρμόζουν έτσι ώστε να ατενίσει το μέλλον με αισιοδοξία.
Για να γίνει αυτό χρειαζόμαστε την στήριξη όλων σας. Όλοι μαζί να στηρίξουμε τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις 21 Μαΐου.
Όλοι μαζί, προχωράμε μαζί, προχωράμε μπροστά!
Σταθερά μπροστά, με έργα! Με το Νότη!

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.