Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Παντελή Μπουγδάνου Για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Η 5η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, έχοντας θεσπιστεί από τον ΟΗΕ το 1972.  Η ημέρα αυτή έχει στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, σχετικά με τους κινδύνους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το περιβάλλον ως αποτέλεσμα της ανθρώπινης δραστηριότητας.

 

Διανύουμε ήδη την τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα και είμαστε πλέον αντιμέτωποι με μία πολύπλευρη περιβαλλοντική κρίση που αφορά τις απειλές της βιοποικιλότητας καθώς και την κλιματική αλλαγή σε παγκόσμιο επίπεδο.  Τα περιβαλλοντικά θέματα είναι πολλά και χρήζουν την άμεση προσοχή μας.  Είναι γεγονός ότι η κλιματική αλλαγή επιτείνει τις πιέσεις που δέχεται ο φυσικός μας πλούτος, το περιβάλλον, με πολυεπίπεδες επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία.

 

Ωστόσο, είμαστε σε θέση, ο καθένας από εμάς ξεχωριστά και συλλογικά, να συμβάλλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος με απλές, καθημερινές δράσεις και καλές συνήθειες όπως την εξοικονόμηση ενέργειας, τη μείωση της κατανάλωσης νερού, τη σωστή διαχείριση και ανακύκλωση απορριμάτων.  Να καταβάλουμε προσπάθειες για την εξυγίανσή του και τη βελτίωση των συνθηκών της ζωής μας.

 

Η σημερινή ημέρα αποτελεί μία ευκαιρία αναζήτησης της ανθρωπιστικής και πολιτιστικής διάστασης της βιώσιμης αειφόρου ανάπτυξης και κατά συνέπεια, μια προσωπική πρόσκληση – πρόκληση για εμάς να συμβάλλουμε στην προστασία του πλανήτη και να μας παροτρύνει να αναλογιστούμε την καθημερινή μας επίδραση πάνω του.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου

Παντελής Μπουγδάνος

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.