Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Παντελή Μπουγδάνου για την 28η Οκτωβρίου 1940  

Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 είναι μια ημέρα μνήμης, συγκίνησης και περηφάνιας για όλους τους Έλληνες. Με σεβασμό και ταπεινότητα τιμούμε όλους τους ήρωες του 1940 που με ελάχιστα εφόδια και εξοπλισμό, μέσα σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες ύψωσαν το εθνικό τους ανάστημα για την προάσπιση της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας της πατρίδας μας, λέγοντας ένα ηχηρό «όχι» στο φασισμό.

Είμαστε υπερήφανοι για τους ήρωες μας. Συνεχίζουν να μας εμπνέουν και να μας διδάσκουν, ότι η ελευθερία κερδίζεται με αρετή και τόλμη, με προσπάθεια και θυσίες. Έχοντας τον αγώνα των προγόνων μας ως φωτεινό παράδειγμα οφείλουμε όλοι να διασφαλίσουμε την ενότητα, την ομοψυχία και την προσήλωση στα ιδανικά της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας.

Ενωμένοι θα ξεπεράσουμε τα εμπόδια, μακριά από διχασμούς. Με δύναμη, ψυχραιμία, αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία να ζούμε το παρόν και να σχεδιάζουμε το  μέλλον.

 

Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου

Παντελής Μπουγδάνος

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.